Hlavní obsah

Kondom na žárovku od designéra Ingo Maurera je protest proti zákazu mléčných žárovek

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý designér Ingo Maurer vytvořil celou plejádu atypických svítidel, posledním návrhem ale šokoval. Vytvořil totiž kondom na žárovku, kterým si dělá legraci z nařízení EU, díky kterému se od září 2009 nesmí dávat do oběhu mléčné žárovky. Díky jeho kondomu si z klasické žárovky opět hravě vytvoříte mléčnou.

Článek

Kondom na žárovku od Ingo Maurera je vyroben z odolného silikonu, který dobře odolává teplu. Jde ale spíše o snahu šokovat, což je pro tohoto designéra typické. Na svém kontě má třeba lustr z poznámkových papírků nebo z lahví.

Zákaz mléčných žárovek je podle Maurera absurdní

Zákaz mléčných žárovek s tím odůvodněním, že vydávají méně světla než klasické čiré je podle Maurera absudrní a nabádá tak spotřebitele, aby se proti tomuto zákazu bránili. Jeho ochrana nese název Eurokondom a představil ji na veletrhu v Miláně.

Díky Eurokondomu si z klasické žárovky se závitem E27 hravě vytvoříte opět mléčnou. Maurer prohlašuje, že podle technických výkazů různých výrobců je rozdílnost mezi těmito žárovkami měřená v jednotkách světelného toku minimální nebo zanedbatelná.

Jaké jsou klady a zápory klasických a úsporných žárovek si přečtěte ZDE

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám