Hlavní obsah

Květináče s kovovými podnožemi jsou interiérovým hitem

Novinky, tnk

Klasické proutěné nebo dřevěné stojany na květiny už v kurzu nejsou. Nahrazují je kovové kousky na podnožích. Pokud chcete z květiny udělat interiérový šperk, pak budou vhodnou volbou právě pro vás. Rostliny v nich rozhodně vyniknou a stanou se součástí nábytkového vybavení prostoru.

Foto: Red Candy, Mink interiors

Květináče na kovových podnožích jsou velkým trendem poslední doby.

Článek

Květináče s kovovou konstrukcí se perfektně hodí do interiérů zařízených v brutalistním stylu, kterým vévodí chladné sklo, ocel, beton, surové dřevo a právě kov.

Dobře zapadnou i do loftových interiérů a prostor zařízených v minimalistickém severském duchu.

Foto: FloraFurniture, Cloudberry Living

Kousky v tmavých barvách zapadnou do industriálnějšího prostředí.

Pokud chcete volit kousky, které jsou nejvíc trendy, pak uplatněte květináče s metalickými kovovými odlesky. Trendem je hlavně měděná nebo bronzová barva. V kurzu je i zlatá. Tyto tóny budou v interiéru působit hřejivým a teplým dojmem.

Foto: Melody Maison

Kovové odlesky jsou letos v kurzu. I na květináčích.

Květináče na podstavcích působí hodně dekorativním dojmem. Zvlášť, pokud zvolíte podnož ve zlaté barvě. Kousky tak dostanou punc luxusu a noblesy a dovedou květinové aranžmá pozdvihnout a upoutat pozornost na rostliny.

Foto: FloraFurniture, Red Candy

Trendem je i kombinace zlaté a modré, případně zelené barvy.

Foto: Melody Maison, Einrichten design

Tyto kousky se hodí předně do obývacích a dámských pokojů.

Některé kousky umožní i pěstování dvou nebo i více rostlin nad sebou. Pokud zvolíte popínavé rostliny, můžete s nimi v takových podstavcích dosáhnout efektního kaskádovitého efektu.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

V kancelářském prostředí jsou trendem i rostliny zavěšené na niti. Ty promění strohé prostory v místnosti, kde se dá i relaxovat a zaměstnancům rozhodně zpříjemní pracovní proces.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám