Hlavní obsah

Buďte nápadití, v rozlehlejších interiérech navigujte hosty designovými šipkami

Novinky, tnk

Pokud se vám stává, že hosté na vámi pořádaných domácích party občas bloudí po bytě, můžete je zkusit navigovat šipkami. Ty ale nemusí mít jen orientační funkci. V interiéru mohou posloužit i jako poličky, lampy nebo nástěnky. Takové kousky pak působí v prostoru nenásilně a jsou zároveň i funkčním doplňkem.

Foto: Yellow Octopus, CaosCreo

S barevnými kousky dáte hostům jasně vědět, kam se uklízí knihy nebo deštníky.

Článek

Ideální je volit takové kousky, které lze po interiéru libovolně přemisťovat. Můžete je pak využívat při různých společenských událostech. Jednou tak mohou ukazovat směr na zahradní party, jindy hosty odkázat na toalety.

Foto: Lime Lace

Světelné šipky skvěle fungují v barech a klubech. Chybu s nimi neuděláte ale ani v industriálním interiéru.

Motiv klasických šipek je ideálním zpestřením předně do prostor zařízených v pop-artovém stylu. Právě tento styl je známý pro využívání navigačních prvků, značek a tabulí v bytech. Šipky ale rozhodně zapadnou i do industriálních prostor a velkorysých loftových bytů.

Foto: Nedgis, Sweetpea & Willow

Šipky v interiéru se jako navigace pro hosty hodí v průběhu celého roku. Oceníte je hlavně na narozeninách pořádaných pro větší počet lidí.

V moderních prostorech se vyplatí volit kousky s prvky drátů. Právě drátěné ošatky, nástěnky, tabule i sedací nábytek s přiznanou konstrukcí jsou dnes hodně trendy. Nehodí se ale do klasičtěji zařízených prostor v romantickém stylu.

Foto: Melody Maison

Některé kousky jsou doslova multifunkční a poslouží i jako nástěnka a polička.

Foto: Ginger Ray

Tabule s nápisy dají jasně vědět, kam šipka vede.

Pokud chcete šipky coby navigaci používat často, mějte na paměti, že ideálním kouskem jsou přemístitelné šipky sloužící jako tabule. Ty přijdou vhod do vytíženějších společenských prostor, ve kterých se konají různé druhy událostí.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Ti, kdo chtějí, aby byl jejich interiér nejen vizuálně pěkný, ale také funkční, do něj mohou zakomponovat i konferenční stolek, který slouží i coby lednice nebo rádio. Ušetří tak prostor a hostům nabídnou ještě větší komfort.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám