Hlavní obsah

Interiér navržený bývalým hokejistou budí pozornost a obdiv

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že konec sportovní kariéry nemusí být pro hokejistu koncem světa, ale naopak startem do nového života, v němž důležitou roli bude hrát design, svědčí případ amerického profesionálního hokejisty Lyona Portera. Když před pár lety otevřel svůj podnik Urban Cowboy nabízející služby „Bed and Breakfast“, nikdy by ho nenapadlo, že tím, za co bude nejvíce oceňován, bude právě unikátní interiér jeho domku v newyorském Brooklynu, který pronajímá lidem z celého světa. Snoubí se v něm prvky rustikální architektury, zálesácké a také industriální, a to vše ve směsi navozující už při vstupu pohostinnou atmosféru.

Foto: Urban Cowboy (11x)

Unikátní vzhled, jejž hokejista vymyslel pro svůj podnik, je směsí několika různých stylů.

Článek

„Je to taková bláznivá historie,“ svěřil před časem Porter novinářům ze serveru Word of mouth, když jej požádali o rozhovor při příležitosti otevření druhého podniku zařízeného ve stejném stylu, tentokrát v Nashvillu, v Tennessee.

Po letech strávených cestováním po hotelích, coby hokejista a poté i realitní makléř, měl celkem jasno v tom, jak by si představoval, že by jeho vlastní podnik měl vypadat.

Foto: Urban Cowboy

Dřevěné obklady domu a jasně červené dveře působí ve čtvrti Williamsburg relativně nenápadným dojmem.

Neabsolvoval žádná odborná studia designu a než začal se zařizováním brooklynského domku, měl dojem, že vůbec není kreativní. Co mu však nechybělo, byla píle.

A tak nelenil a s každým kusem nábytku byl ochoten tak dlouho hýbat z místa na místo, dokud si nebyl jistý, že teď je to přesně to pravé. A že přesně tam pasuje.

Foto: Urban Cowboy

V interiéru se prostřednictví nábytku a dalšího zařízení potkávají různé časové éry.

Foto: Urban Cowboy

Bývalý hokejista svou kovbojskou ubytovnu zařídil v nezvyklém, ale zajímavém stylu.

Foto: Urban Cowboy

Dům, jenž bývalý hokejista neobvyklým stylem zařídil, má celkem čtyři ložnice, přičemž přes dvorek se prochází do malé chatky, která funguje jako pátý, samostatný pokoj.

Sjednocujícím prvkem různorodého designu jsou dřevěné podlahy v celém domě. Stěny jsou buď obloženy dřevem, bílými kachlíky, anebo na nich naopak zůstaly přiznané cihly. Ve všech místnostech jsou pak pod stropy zachovány tmavě hnědou barvou natřené trámy.

Foto: Urban Cowboy
Foto: Urban Cowboy

Koupelnám vládnou bílé dlaždičky a kovové detaily.

Nábytek jakoby náhodně posbíraný z různých časových období jen podtrhuje pocit svobody a volnosti, s nímž Porter svůj podnik Městského kovboje zařizoval. Výjimkou nejsou konferenční stolky ze starých truhel či lodních kufrů, jež ze stropu ozařují svítidla v industriálním stylu.

V chatce za domem tuto industriální notu nahrazuje zálesácký ráz, a tak nechybí lustr z jeleního paroží, nebo dokonce lovecká trofej na zdi nad postelí.

Foto: Urban Cowboy

Pátý, zcela samostatný pokoj je v chatce přes dvorek.

Foto: Urban Cowboy

Interiér zadní chatky je zařízen vyloženě v zálesáckém stylu.

Foto: Urban Cowboy

Chatka nabízí jedinou místnost, kde se spí, relaxuje, ale také myje a koupe.

Foto: Urban Cowboy

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám