Hlavní obsah

Inspirace západem slunce vnese do interiéru poklidnou atmosféru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli patříte mezi ty, kdo si nepotrpí na designové výstřelky, a máte za to, že domov má být předně vlídným a klidným místem, pak možná právě pro vás bude inspirace západem slunce v interiéru tím pravým ořechovým. Máme pro vás tipy na kousky, které jsou jím inspirované a které do místností vnesou hřejivost a pohodu.

Foto: Poster Store, Brabbu Design Forces

Volte tmavší žluté tóny a nebojte se béžové a okrové.

Článek

Dívat se do západu slunce patří bezesporu mezi krásné zážitky, jež si nejlépe vychutnávají ti, kteří nikam nespěchají a užívají si krás okolí v klidu a pohodě. A takový by měl být i interiér západem slunce inspirovaný. Měl by být prostý rušivých a barevně příliš výrazných prvků.

Foto: Nedgis, Chase and Wonder

Některá osvětlení nebo svícny dovedou západ slunce zdařile imitovat.

Při západu slunce je už znát blížící se večer a smrákání se. Tmavší žluté tóny proto v interiéru kombinujte s těmi černými, šedavými nebo bleděmodrými. Docílíte tak celkem věrné imitace přírodní scenérie.

Foto: Perkins & Morley, Truffle Tablescapes

Západem slunce mohou být inspirovány povlaky na polštáře i běžné užitné mísy.

Vyhněte se zářivé žluté a volte naopak tlumenější odstíny, jako je třeba banánově žlutá a zlatavá. Sklánějící se slunce nad obzorem už nebývá tak jasné jako za dne, ale působí trochu ponuřejším dojmem. Pokud se jím chcete inspirovat, budou lehce zastřené barevné tóny rozhodně vhodné.

Foto: Sonya Winner Rug Studio, By Native

Vykouzlit v interiéru atmosféru podobnou západu slunce pomohou i výrazné koberce a zrcadla ve tvaru slunce.

Žlutá barva v interiéru každopádně působí optimisticky, svěže a pozitivně. Přijde tak vhod do prostor, které chcete projasnit a dodat jim na vlídnosti a veselosti. Ideální je zejména do obývacích pokojů, ve kterých bývá živo.

Foto: Porcelain Superstore, Bobbi Beck

Vhod přijdou žluté dlaždičky i tapety v kombinaci s černými doplňky a sanitou.

Aby interiér působil příjemným a uklidňujícím dojmem, vyplatí se nechat se inspirovat i hygge stylem a zvolit dostatek na omak příjemných materiálů (pravé či umělé kožešiny, buklé, samet, manšestr). Prim bude hrát také tlumenější osvětlení vydávající žluté světlo, nebo rovnou lampy se žlutými žárovkami, které budou v prostoru dobře imitovat sluneční paprsky.

Luční kvítí coby motiv na jídelním servisu vnese do stolování letního ducha

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám