Hlavní obsah

Historické sídlo za 100 miliónů nabízí luxusní domov, má i vlastní žalář

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se vám před dvěma týdny zdál skotský hrad Kilmartin přece jenom poněkud skromný a vaše představy o životě v historickém prostředí jsou poněkud velkolepější, zaměřte svou pozornost opět na britské ostrovy. Tentokrát je k mání hrad z počátku 17. století. Jmenuje se Caverswall a stojí v hrabství Staffordshire, v Anglii. V jeho zdech na člověka dýchá historie doslova na každém kroku a majitel si bez nadsázky bude připadat jako král.

Foto: Profimedia.cz

Hrad Caverswall. Chrání jej vodní příkop a má i vlastní žalář.

Článek

Sídlo bylo vybudováno ve zdech ještě staršího hradu, který byl ve 13. století vystavěn na typickém obdélníkovém půdorysu se čtyřmi věžemi v rozích a hlavní pevností ve středu.

Foto: Profimedia.cz

Nový majitel se může do hradu ihned nastěhovat.

Foto: Profimedia.cz

Hradní jídelna

V současné podobě má hrad mj. 18 pokojů, devět přijímacích, či - chcete-li - obývacích pokojů, 13 koupelen a knihovnu s nádherně štukovaným stropem. Milovníky historie a fantasy příběhů určitě nadchne ujištění, že hrad je nejen obklopen vodním příkopem, ale v podzemí má dokonce i vlastní žalář.

Foto: Profimedia.cz

Ačkoli je hrad každým coulem historickým sídlem, v jeho místnostech panuje až překvapující domácká atmosféra.

Foto: Profimedia.cz

Protože je hrad v soukromých rukou, není veřejně přístupný. Jen díky tomu, že je momentálně na prodej, tak mají i čtenáři Novinek možnost prohlédnout si jeho vnitřek, který neznají ani mnozí lidé žijící v jeho bezprostřední blízkosti.

Hrad ležící nedaleko města Stoke on Trent Caverswall je momentálně druhou nejdražší nemovitostí v hrabství, která je na prodej. Zájemci o něj by si určitě měli se svými nabídkami pospíšit, protože realitní agenti, kteří mají jeho prodej na starosti, si už pochvalují, že je o historické sídlo zájem, navzdory nemalé ceně - skoro 100 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Bohatě vyřezávané lože s nebesy. Také si představujete, že takhle nějak uléhají králové?

Foto: Profimedia.cz

Na hradě je celkem 18 ložnic.

Jeho současný vlastník hrad koupil v roce 2006 a podle agentů na něm provedl spoustu úprav, které umožňují novému majiteli se ihned nastěhovat. A jak se lze dočíst v britském tisku, zdá se, že místní starousedlíci se již na nového souseda, který by na hradě opravdu bydlel a neudělal z něj jen další Disneyland, upřímně těší.

Reklama

Související články

Nejpodivnější dům Skotska je na prodej

Za „nejpodivnější dům Skotska” v minulých dnech hned několik britských internetových serverů označilo dvoupatrový zahradní domek, jemuž jeho autor, sochař Ian...

Výběr článků

Načítám