Hlavní obsah

Dům oděný do hvězd a pruhů. I tak může vypadat volební horečka

Novinky, Jana Nesvadbová

Svou netradiční výzdobou zchátralého domu se Američanka stala už před čtyřmi lety hvězdou předvolební vřavy. Dům nijak neměnila a ejhle! Letos s ním opět slaví úspěch. Její tehdejší favorit, současný prezident USA Donald Trump, obhajuje svůj titul a opět se může na podporu z pensylvánského města Latrobe spolehnout. Před tamním „Trumpovým domem” se táhnou dlouhé fronty a jeho majitelka opět horuje pro „toho jediného správného kandidáta”.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Majitelka proměnila svůj dům v Trumpovu svatyniVideo: Reuters

 
Článek

Americké město Latrobe není většině Čechů nijak zvlášť známé. Tedy, pokud se nezajímají o golf, protože pak si možná vzpomenou, že odtud pochází golfová legenda Arnold Palmer.

Američané by pak přidali dalšího slavného rodáka, moderátora Freda Rogerse. A patrně jen málokterý gurmán bude asi vědět, že právě v Latrobe vznikl také zmrzlinový dezert známý jako banánový split.

Mluvíme-li však o prezidentských volbách, je to jiná. Tamní „Trumpův dům” je natolik šílený, že se jeho věhlas rozšířil brzy nejenom po Spojených státech, ale zastavují se v něm i cizinci ze všech koutů světa, pokud zrovna někde okolo projíždějí.

Jeho majitelkou je paní Leslie Rosiová. S manželem se pohybují v oblasti realit a zchátralý dům původně koupili k investičním účelům. Pak ale přišly volby a Leslie dostala, jak sama přiznala pro kanadský web Globalnews, „šílený nápad”.

Prohlédněte si dům, kde vyrůstal Joe Biden, kandidát na prezidenta USA

Tipy a trendy

Celý jej nechala natřít tak, aby nesl vzhled americké vlajky. Široké vodorovné pruhy v bílé a červené barvě doplňuje tmavomodrá plocha posetá bílými hvězdami. Před domem je pak čtyři metry vysoká podobizna Donalda Trumpa.

Účel domu se od posledních prezidentských voleb nezměnil. Leslie s manželem jej ani nerekonstruovali, ani neprodali dál. Naopak. Svého favorita podporují dále, a tak stavbu využívají jako místo, kde sbírají pro Trumpa hlasy, kde prodávají upomínkové předměty s jeho podobiznami a jménem.

A překvapivě, zájemců o možnost navštívit „Trumpovu svatyni”, jak jí občas lidé přezdívají, je stále dost.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Američané se hrnou k volbám v předstihu

Ačkoliv oficiálně Američané budou prezidenta a své zástupce do Kongresu volit až 3. listopadu, více než 28 milionů voličů už svůj hlas odevzdalo. To...

Výběr článků

Načítám