Hlavní obsah

Do soutěže Stavba roku se hlásí další stavby. Zájemcům o účast zbývají poslední týdny

Novinky, nes

Poslední tři týdny zbývají zájemcům o účast v letošním 25. ročníku soutěže Stavba roku, aby si vyplnili a poslali přihlášky. Do klání lze zapsat jakýkoli druh stavby bez závislosti na velikosti či typu, jediným rozhodujícím kritériem je pouze její kvalita.

Foto: Archiv soutěže Stavba roku

Vítězové loňského ročníku soutěže Stavba roku 2016 - Tunelový komplex Blanka, archeologický park Pavlov, Stezka v oblacích v Dolní Moravě, rekonstruovaný městský stadión v Ostravě Vítkovicích, Muzeum polských dějin ve Varšavě.

Článek

Soutěž, jejímž mediálním partnerem je v letošním roce i server Novinky.cz, slaví letos jubilejní 25. ročník. Za dobu své existence se stala uznávanou platformou pro seriózní prezentaci nově vytvořených staveb na území České republiky a nově také za jejími hranicemi.

Výstupem soutěže je katalog veškerých zúčastněných staveb, s nímž pracují odborníci na všech úrovních, tj. ve stavebních firmách, architektonických či projektových kancelářích, v různých profesních organizacích a slouží také jako podkladový materiál pro nejrůznější jednání na oborově  souvisejících ministerstvech.

Letos se soutěží ve čtyřech kategoriích

Kromě domácích staveb lze do soutěže přihlásit také realizace v zahraničí, na nichž se podílel nějaký subjekt z České republiky. Stejně tak lze do soutěže přihlašovat urbanistické projekty i hotová díla, a to do sekce Urbanistický projekt roku. Speciálně pro Středočeský kraj pak organizátoři vyčlenili samostatnou kategorii Stavba roku Středočeského kraje.

Konkrétní stavbu, bez ohledu na její velikost či typologii, může do soutěže přihlásit každý investor, architekt, stavitel, projektant, dodavatel nebo i uživatel. Důležité je ovšem ohlídat si, aby společně s přihláškou došel na účet organizátorů soutěže, jímž je Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, v požadovaném termínu také přihlašovací poplatek.

Termíny ukončení příjmu přihlášek, které se k potěše organizátorů již začínají hezky kupit, jsou dva. Pro kategorie Stavba roku a Zahraniční stavba roku je to 31. květen 2017, pro kategorie Urbanistický projekt roku a Stavba roku Středočeského kraje je to až 30. červen 2017.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám