Hlavní obsah

Začal jubilejní 25. ročník soutěže Stavba roku, přihlášky lze posílat do konce května

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do konce května mají možnost zájemci z řad architektů, stavitelů, investorů, projektantů, dodavatelů nebo třeba uživatelů přihlašovat své domy a další díla bez rozdílu typologie či velikosti do prestižní celorepublikové soutěže Stavba roku 2017. Jediným kritériem pro účast v soutěži je kvalita přihlašovaného díla.

Foto: Archiv soutěže Stavba roku

Vítězové loňského ročníku soutěže Stavba roku 2016. Tunelový komplex Blanka, archeologický park Pavlov, Stezka v oblacích, rekonstruovaný městský stadión, Muzeum polských dějin.

Článek

Záštitu nad jubilejním 25. ročníkem převzali prezident České republiky Miloš Zeman, předseda Senátu Milan Štěch, některá ministerstva a další významné státní a veřejné instituce. Nově pak i starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který navíc poskytl další prostor pro putovní výstavu všech přihlášených děl.

Zájemci o účast v letošním ročníku soutěže mají čas do 31. května, kdy bude seznam účastníků uzavřen. Stavby budou posouzeny z hlediska kvality nezávislou odbornou porotou a Sborem expertů.

Jako novinku plánují pořadatelé soutěže v letošním roce mj. vypsat i několik Zvláštních cen spojených s výzvami pro různé parametry.

Účastníci soutěže mohou i letos počítat s tím, že jejich stavba bude společně s ostatními prezentována v hodnotném tištěném katalogu Stavba roku, který čtou manažeři developerských a stavebních společností, investoři a projektanti, ale i zástupci ministerstev, vysocí státní činitelé, úřady měst a obcí s rozšířenou působností.

Není bez zajímavosti, že ministerstvo průmyslu a obchodu publikaci využívá jako odborný podklad pro jednání Rady vlády.

Úspěchy účastníků soutěže

Do soutěže Stavba roku se každý rok hlásí spousta vynikajících počinů. O jejich vysoké úrovni svědčí mj. i skutečnost, že například hned tři účastníci klání o titul Stavba roku byli mezi desítkou českých staveb nominovaných na Cenu EU za současnou architekturu - Mies van der Rohe Award 2017.

Soutěž organizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství jako nadační program řízený radou programu za účasti spoluvypisovatelů soutěže, kterými jsou ministerstvo průmyslu a obchodu, ČKAIT a Svaz podnikatelů ve stavebnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám