Hlavní obsah

Do přírodně laděného interiéru skvěle zapadnou motivy letokruhů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zařizování interiérů v přírodním stylu je v Česku dlouhodobě velmi oblíbené. V posledních letech se ale přírodní materiály dostávají ke slovu ještě více. Prim hraje nejen kámen, ale i dřevo. Designéři se snaží nechat co nejvíce vyniknout jeho krásu, což je nejvíc patrné na kouscích, které vyzdvihují motiv letokruhů.

Foto: Bohemia Design Limited, Sonya Winner Rug Studio

Krásu dřeva můžete nechat vyniknout i ve všech minimalisticky zařízených interiérech.

Článek

V interiéru v přírodním stylu bezpochyby nesmí chybět dřevěné prvky nebo kousky dřevem inspirované. Pokud ale chcete, aby krása dřeva co nejvíce vynikla, pak volte doplňky, které nechají plně vyznít půvab letokruhů nebo strukturu dřeva v jeho čistě přirozené kráse.

Drobná nepravidelnost a patina předmětů nejsou v tomto případě na škodu, naopak.

Foto: House of Flora

Dřevěné podtácky dodají stolování přírodního ducha.

Volte kousky, na kterých jsou jasně viditelné přírůstky dřeva za vegetační období. Interiér pak můžete doladit dekoracemi, které právě tyto půvaby materiálu vystihují a slouží čistě pro potěchu oka.

Foto: Shimu

Krásy dřeva si můžete vychutnávat i pohledem na stylové dekorace.

Místností, kterou těmito kousky můžete skvěle vyšperkovat, je bezpochyby hlavně kuchyň. V ní uplatníte podnosy, mísy, předně pak prkénka.

Pokud chcete, aby prkénko také dlouho vydrželo, volte odolná dřeva typu buk, dub, ořech nebo olivové dřevo.

Foto: Yellow Octopus, Australian Woodwork

Drobné kuchyňské doplňky ze dřeva doladí přírodní styl k dokonalosti.

Když budete chtít stolování v přírodním duchu efektně doplnit podle posledních trendů, pak volte příbory a dekorace v metalických barvách. Trendy je hlavně bronzová a měděná.

Prim bude hrát i bílý a zelený mramor, který je aktuálně hodně v kurzu a do interiérů zařízených v přírodním stylu skvěle zapadne.

Foto: Bohemia Design Limited, Ella James

Dřevěné kousky ze dřeva nechají vyniknout i surovinám.

Do interiéru zařízeného v přírodním stylu také rozhodně patří závěsné květináče a rostliny. Interiér díky nim zvládnete proměnit v prostor, který bude na první pohled připomínat přírodní scenérii.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám