Hlavní obsah

Designér navrhl v metaversu dům pro superpadoucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Architekti a designéři z celého světa už dávno nejsou svázáni striktními pravidly, jak by měly reálné stavby vypadat. A nejen ty reálné. Designér Omar Hakim vytvořil v metaversu dům jako pro superpadoucha, ke kterému ho inspiroval poslední film o britském agentu Jamesi Bondovi nebo ikonický dům filmového Iron Mana.

Rezidenci pro superpadoucha nesmí chybět garáž s výhledem na žralokyVideo: AP

 
Článek

Stavbu kruhového tvaru navrženou pro virtuální svět designér zasadil na kraj útesu s výhledem na oceán. Hlavním úkolem bylo vnést do všech jeho koutů co nejvíce přirozeného světla.

Jakožto domu pro superpadoucha, jak ho sám autor označuje, mu nechybějí opravdové skvosty.

V centru velké hlavní místnosti je navržena obří nádrž pro žraloky, jejíž součástí je prosklená garáž, která pojme až 12 vozů. Do jejího nitra se vozy dostanou pomocí elegantně navrženého výtahu. Stejně dechberoucí výhled na žraloky pak nabízí i ložnice a vlastně všechna místa v domě.

Postel ve stylu Jamese Bonda je splněným snem mnoha chlapců

Tipy a trendy

Futuristický příbytek se může rovněž pochlubit osobním heliportem či zenovou zahradou, která našla inspiraci v Poison Garden padoucha Lyutsifera Safina v poslední bondovce Není čas zemřít, uvádí web Amazing Architecture.

Anketa

Chtěli byste bydlet v podobném domě?
Je to nádhera, hned bych se nastěhoval/a.
58,6 %
Je to pěkné, ale bydlet bych v tom nechtěl/a.
10,4 %
Ne, tohle je opravdu spíš jen do filmu.
31 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 249 čtenářů.

Kruhový tvar stavby byl inspirován podobným domem filmové postavy Tonyho Starka z filmu o Iron Manovi.

Samozřejmě nesmí chybět ani velkorysý visutý bazén s výhledem do nekonečných dálek, který je částečně zanořen i v interiéru. Díky prosklené venkovní části je z něj možný výhled i přímo dolů pod útes, kde je k dispozici i soukromé kotviště pro loď. Odtud se obyvatelé dostanou přímo do obývacího pokoje díky prosklenému výtahu.

Co je to metaverse

Do češtiny by se dal pojem přeložit jako virtuální vesmír.

Jedná se o koncept sdíleného otevřeného světa v prostředí virtuální reality, kde lidé budou moci prostřednictvím svých avatarů mezi sebou vzájemně komunikovat, bavit se, dělat různé aktivity nebo třeba i pracovat.

O tom, jak by to celé mohlo vypadat, pojednává sci-fi román Ready Player One od amerického spisovatele Ernesta Clinea. Kniha byla v roce 2018 i filmově zpracována režisérem Stevenem Spielbergem.

Kromě Mety se o vývoj vlastního metaversu snaží i další technologičtí giganti jako například Microsoft nebo Apple. Vývoj celého konceptu je ale teprve ve svém zárodku a vytvoření kompletního metaversu firmám může zabrat klidně ještě i deset let.

Sídlo, které vlastnil skutečný James Bond, nezapře jeho zálibu v luxusu

Tipy a trendy

Skála může sloužit jako základ pro stavbu originálních interiérů

Tipy a trendy

Reklama

Výběr článků

Načítám