Hlavní obsah

Designér navrhl křeslo ze dvou prken, určeno je pro denní snění

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na italském nábytkovém veletrhu Salone del Mobile, který je nejznámějším designovým veletrhem na světě, bylo představeno jednoduché minimalistické křeslo s názvem Daydream vzniklé jen ze dvou částí. Jde o desky, které na první pohled připomínají obyčejná prkna. Po zaklesnutí do sebe ale vznikne pohodlný objekt určený pro denní lenošení.

Foto: Ariel Benmoshe, Jacobs Peres Office (4x)

Pohodlné vysoké lehátko od designéra Assafa Israelase vzniká ze dvou částí zaklesnutých do sebe.

Článek

Nábytkový kousek s názvem Daydream neboli křeslo určené pro denní snění navrhl designér Assaf Israelas. Jeho cílem bylo vytvořit objekt, který by umožňoval odpočinek v pololeže i na veřejných místech, ale nepřipomínal by postel. To se mu povedlo. Křesla jsou určena do soukromých, ale i veřejných prostor, uvádí architektonický web Design Mena.

Designér Israelas je absolventem oboru průmyslového designu z Bezalel Academy of Art & design v Jeruzalémě. Křeslo vzniklo pro studio Joynout. To uvádí, že se specializuje na vytváření nových produktů i proměny veřejných prostranství.

Sedací kousek najde uplatnění i v relaxačních salonech.

Objekt je navržen v deseti základních barevných kombinacích. Vzniká propojením dvou polstrovaných panelů a nabízí celkem pohodlné odpočinkové místo až pro dvě osoby. Základem křesel je dřevo a polstrování. Nábytek obsahuje i podhlavníky, které je možné sejmout.

Barevnost částí je možné ladit v podobném tónu nebo klidně i kontarstní.

Israelas navrhl křeslo také proto, že chtěl, aby se lidé více věnovali snění ve dne, které je podle něj často nutnou součástí kreativních činností. Nábytkový kousek tak má podle informací ze studia Joynout podporovat nejen fyzický, ale i duševní odpočinek.

Skica dokazuje, že jde opravdu o jednoduchý nábytkový kousek.

Pokud jste fandové netradičních nábytkových kousků, mohlo by vás zaujmout i křeslo od designérky Agy Brzostek, které slouží zároveň i jako celkem hřejivý oblek. [celá zpráva]

Originálními kousky jsou i křesla v podobě tanků, která se hodí předně do pánských pokojů mladších mužů, kteří si nepotrpí na klasický nábytek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám