Hlavní obsah

Rakouský umělec vytvořil obskurní křesla s opěrkami z útočných zbraní

Novinky, tnk

Rainer Weber, rakouský návrhář a umělec, představil křesla, jejichž opěrky tvoří originální ruské zbraně kalašnikov AK-47. Jde o velmi výstřední kousky, které rozhodně nenadchnou každého. Umělec plánuje vyrobit jen třicet kusů tohoto kontroverzního nábytku.

Foto: Profimedia.cz

Kdo chce pobouřit hosty interiérovým vybavením, má šanci s tímto vybavením uspět.

Článek

Křesla, která v mnoha lidech vyvolají spíše zděšení, jsou ručně vytvořena ze skutečných útočných zbraní ruské výroby. Rakouský umělec a návrhář Rainer Weber vyrábí každý set zhruba měsíc. K výrobě používá legálně prodávané zbraně, které jsou vyřazené z provozu.

„Byl jsem fascinován designem, technologií a funkčností předmětů z dob mého dětství. Myšlenka stvořit křesla ze zbraní vznikla, když jsem četl knihu o ruském generálu Michailovi Kalašnikovovi, který byl designérem těchto zbraní, a rozhodl jsem se využít tuto inspiraci pro výrobu křesel,” uvedl Weber pro společnost James Edition, která se věnuje prodeji luxusních předmětů.

Foto: Profimedia.cz

K posezení na křeslu patří i zlatá helma pro sedícího

Weber se dlouhodobě zabývá designem sedacího nábytku jakéhokoli druhu. „Chtěl jsem vytvořit nábytek, který bude mít originální tvary, což znamená, že bude naprosto odlišný od jiných kusů,” sdělil.

Každé křeslo se skládá ze šesti zbraní. Ty byly kompletně rozebrány a svařeny dohromady. Tkanina pro opěradla byla podle bombajského titulu Luxury Lounches pořízena ve Vídni. Jde o látky, které jsou ručně tkané v Benátkách v luxusním podniku Luigi Bevilacqua Company, který byl založen v roce 1700.

Foto: Profimedia.cz

Nábytek má propracované detaily a působí honosným dojmem.

Limitovaná edice je pokryta 22karátovým zlatem a prodává se v přepočtu za více jak tři milióny korun. „Levnější varianta“ v provedení chrom vyjde na cca dva milióny korun.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám