Hlavní obsah

Dekorace s motivy měst vnesou do bytů na periferiích metropolitní nádech

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud milujete ruch velkoměsta a máte rádi, když je i váš osobní domácí prostor nabitý energií, zkuste si pořídit doplňky s motivem měst a jejich architektonických dominant. I byty na předměstí tak budou působit metropolitnějším dojmem.

Foto: Novinky.cz, In-Spaces (2x)

Za pozornost stojí nová umyvadla Urban i velkolepá tapeta s motivem velkoměsta.

Článek

Řadu dekorací si můžete vytvořit i sami. Stačí k tomu nepotřebné mapy a fotografie větších rozměrů oblíbených měst, kterými můžete polepit hodiny nebo si z nich vystřihnout různé jednoduché motivy (srdce, hvězdu apod.), ty pak zarámovat a pověsit.

Foto: DaWanda

Zajímavým nápadem jsou hodiny potištěné starou mapou.

Klasikou v těchto interiérech jsou velké fototapety přes celé stěny s motivy nočního života ve velkých městech. Perfektní jsou kousky s tématem rušných měst typu New York, Tokio, Šanghaj, Santiago aj.

Foto: MewoWings International

Tapety s motivy města můžete kombinovat s kontrastními prvky, které se inspirují čistou přírodou.

Určitě se vyplatí v interiéru využít i suvenýry z cest do zahraničí, které prostor stylově doladí. Využít můžete vlajky coby dekoraci na stěny, pohledy připnuté magnetem na lednici i hrníčky s nápisy názvů měst.

Foto: the Design Gift Shop (2x), Etsy

Stolování můžete dodat šmrnc díky svícnům a sklenkám s motivem architektonických městských dominant.

Na základě fotek měst a digitálních map si můžete nechat ve fotostudiích vytvořit i povlaky na polštáře, peřiny nebo i ubrusy. Klasikou jsou pak kalendáře z fotek oblíbených měst a potisky na propisky nebo hrníčky.

Foto: The Drifting Bear

Polštáře s mapami měst zaujmou milovníky cestování.

Tento typ dekorací se nejlépe hodí do interiérů zařízených v minimalistickém moderním stylu. Zapadnou i do bytů zařízených ve střídmém a nadčasovém urban stylu. [celá zpráva]

Foto: In-Spaces

Zarámovaná oblíbená část města na mapě dodá interiéru osobitého ducha a bude vypovídat o majiteli.

Tyto kousky se naopak nehodí do interiérů zařízených v rustikálním, romantickém a Provence stylu. V takových interiérech by působily nemístně a rušivě. Pro takové prostory jsou obecně vhodnější spíš uklidňující motivy krajiny a přírodních scenerií.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

´Městské´ kousky ocení hlavně aktivní zastánci nočního života. Jsou proto určeny předně do bytů mladších generací a těch, kdo rádi cestují a poznávají nové kraje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám