Hlavní obsah

Urban styl vládne interiérům malých městských bytů

Novinky, Kristýna Křížová

Nadčasovou novinkou letošní sezóny je urban styl, který vnáší nádech starých časů do ultramoderních městských bytů. Uměřenost a střídmost mu jsou vlastní, stejně jako tlumené barvy s akcenty šedi. V interiéru zařízeném v tomto stylu ale rozhodně nesmí chybět moderní technologie.

Článek

Urban styl nebo také městský styl nachází uplatnění hlavně v interiérech časově vytížených obyvatel, kteří žijí single nebo v páru v menší garsoniéře. Patří k němu totiž důmyslné technologie ukládání  oblečení, ale i využití skládacích mechanismů a sklopných postelí.

Tlumené barvy a kvalitní látky nesmí chybět

Garsoniéra zařízená v tomto stylu rozhodně nehýří barvami, naopak. Interiéru dominují tlumené barvy, šedá s barvou kávy a moka, látky rozhodně nemají metalické odlesky, ale naopak matný vzhled.

Uplatnění zde najde manšestr, ale i tvíd, měkká vlněná látka z hrubé česané nebo mykané příze s uzlíky v tlumených barvách. 

Muži upřednostňují jednoduchost

Urban stylu dominuje jednoduchost a elegance, kýč zde nemá své místo. Vše je podřízeno funkčnosti a střídmosti. Tento styl je díky tomu mnohem oblíbenější u mužů než u žen.

V bytě zařízeném v urban stylu také nechybí moderní spotřebiče, které šetří čas, který je pro městského člověka žijícího rušným životem tak důležitý. Stříbrné provedení spotřebičů a minimalistický design do celkového vzhledu bytu skvěle zapadají.

Pokud si zařizujete malou garsonku, ve které nebudete trávit moc času, ale budete naopak chtít, aby vám úklid domácnosti nezabíral moc času, tak právě urban styl je zajímavou alternativou. Jednoduchost a elegance jsou sázkou na jistotu.

Anketa

Líbí se vám tento novodobý styl?
Ano, je uměřený a elegantní.
67,7 %
Ne, je to nuda, chybí mi barvy.
32,3 %
Celkem hlasovalo 1012 čtenářů.

Reklama

Související články

Chytré květináče se zalévají samy

Květiny jsou radostí a ozdobou interiéru. Můžeme mít byt poloprázdný, ale rozkvetlá květina či košatá zelená rostlina nám prostor vždy zútulní. Pojďme pro ně...

Výběr článků

Načítám