Hlavní obsah

Čtyři horké tipy do koupelny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupelnu vnímáme jako místo pro očistu a relax. A je dobře, že zajímá designéry, kteří si umějí pohrát s jejím vzhledem a propojit ho s praktickou stránkou. Je to výzva, protože často bojují s centimetry. Ale kombinace barev, materiálů, tvarů keramiky, doplňků a nábytku vytvoří jedinečný prostor.

Foto: Zehnder

Aspektů, podle kterých si lze vybrat radiátor do koupelny, je spousta. Vybírejte podle vlastních preferencí a potřeb

Článek

Víte, jak vybrat koupelnový radiátor?

Chcete ho pro jedince, nebo početnější rodinu? A má vytápět koupelnu, nebo jenom sušit ručníky, či obojí? Rozhodování není jednoduché. A do toho všeho jsou ještě v nabídce trubky kulaté, ploché, hranaté, ve svislém či vodorovném provedení. Při volbě koupelnového radiátoru zvažte: způsob vytápění, zdroj tepla či tepelný výkon, ale i design.

Pro někoho může být rozhodující tvar radiátoru a jeho komponentů, pro jiného povrchová úprava a někdo třeba preferuje speciální provedení. Například chce částečně rozdělit prostor koupelny anebo umístit jej vodorovně pod okno. U některých radiátorů se dá i sjednotit barevné provedení připojovací sady tak, aby k sobě vše perfektně ladilo do harmonického celku.

Prohřejte koupelnu dřevěnými prvky

Tipy a trendy

Nábytek v koupelně musí zvládnout vlhkost

Tipy a trendy

Omlazená dvířka

Elegantní zafrézovaná úchytka či krycí lišta v dekoru skříně. To jsou sice nenápadné, ale pozitivní změny, jak omladit koupelnový nábytek. Skříňky se pak otevírají za přesah, který je doplněný subtilní zafrézovanou úchytkou v černém matném nebo nerezovém provedení. Hezky vypadá, když je úchytka součástí jak umyvadlových, tak vysokých doplňkových skříní.

Další změna se může týkat tzv. blendy neboli lišty, která kryje spodní část umyvadla. Původní plechovou lze nahradit LTD materiálem v dekoru skříně. Nábytek tak dostane ucelený vzhled. Pohrát si lze i s barvami, lesklá bílá či světlé dřevodekory podtrhnou trendy černou, volit lze rovněž dekory imitující beton, vesmír; lze ji doplnit nerezovou úchytkou, a zachovat tak její subtilnost.

Foto: Dřevojas

Se vzhledem koupelnového nábytku lze doslova čarovat

Sprcha na jedno stisknutí

Sprchový set s termobaterií a poličkou v sobě spojuje všechny funkce, pro něž jsou sprchové kouty tolik vyhledávané. Termostatická baterie okamžitě smíchá vodu tak, aby tekla teplá hned po spuštění a její teplota už dále nekolísala. Optimálních 38 °C lze zafixovat na jednom ze dvou ovládacích tlačítek. Pro rychlou očistu je vhodný set doplněný ruční sprchou s posuvným držákem, který rádi využijí různě vysocí členové domácnosti.

K dlouhé relaxaci slouží výškově i stranově nastavitelná hlavová sprcha. Je příjemné, pokud je k přepnutí mezi oběma možnostmi vyhrazen jednoduchý ovládací prvek, který je pohodlně po ruce a s hladkým pohybem.

Ideálním doplňkem setu je polička zabudovaná do designu celého výrobku. Jestliže ji výrobce navíc nabízí ve více barvách, například v bílé a černé, je velká pravděpodobnost, že se takový sprchový set hodí do většiny koupelen.

Foto: Ravak

Sprchový kout Termo TE 094 je vybaven termostatickou baterií. Cena od 12 490 Kč

Keramika v ladných křivkách

Zkuste změnit vzhled své koupelny pomocí tenkostěnné keramiky. Její hrany jsou široké pouhé 2 až 3 mm, což výrobcům umožňuje vytvářet přesné geometrické tvary nebo nevšedním způsobem propojovat umyvadla s odkládacími plochami. Tenkostěnný materiál přináší jednu velkou výhodu: lepší tvárnost. A tak se objevují odvážnější tvary a precizní detaily. Například umyvadlová mísa řady Val je skvělou volbou pro malé prostory. Umisťuje se na desku a výborně vypadá samostatně, lze dát i dvě mísy vedle sebe. Má atypický tvar, tenké hrany a malou odkládací plochu. Díky elegantnímu a subtilnímu designu ji snadno zkombinujete s mnoha doplňky.

Foto: Laufen

Tenkostěnná keramika Saphirkeramik mění vzhled koupelen

Anketa

Používáte doma při sprchování hlavovou sprchu?
Ano, pravidelně.
26,5 %
Jen, když mám čas na relaxaci.
8,3 %
Ne, ale jen proto, že ji nemáme.
14,1 %
Ne, vůbec ji nepotřebuji.
51,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1302 čtenářů.

Které pokojovky milují koupelnu?

Zahrada

V bezbariérové koupelně hraje velice důležitou roli prostor

Tipy a trendy

Reklama

Výběr článků

Načítám