Hlavní obsah

Byt s výhledem na park získal úpravou místnost navíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bezprostřední blízkost parku je jednou z předností bytu, jehož majitelé se rozhodli nechat jej upravit a nově zařídit. Proměnu bytu v pražských Vršovicích si vzala na starosti architektka Simona Fišerová.

Foto: Tomáš Mach

Architektka vybrala pro byt kusy atypického nábytku, jež mu dodávají atmosféru jedinečnosti.

Článek

Praha 10, pod níž Vršovice spadají, patří dlouhodobě mezi nejzelenější obvody hlavního města. Předností této části Prahy je i dobrá vybavenost, ať již jde o dopravní dostupnost či místa, kam lze zajít po práci s přáteli a pobavit se.

Byt o výměře 100 m² je ve třetím podlaží domu z roku 2012 a nabízí hezký výhled do parku.

Hlavním přáním majitelů bylo upravit stávající dispozici 3+kk na 4+kk. Architektka proto ubrala hlavnímu obytnému prostoru roh, jenž býval kuchyňským koutem, a vytvořila z něj nový pokoj. Ten v současnosti slouží jako pracovna.

Kuchyňská linka je pak nově posunuta ke středu hlavní obytné místnosti a sousedí tak s bytovým jádrem.

Řadovému viktoriánskému domu dodala rekonstrukce s přístavbou světlo a moderní šmrnc

Tipy a trendy

Pro tento rohový dům je typická do oblouku prohnutá fasáda, která se v bytě objevuje ve vstupní hale charakterizované ledvinovou sedačkou, jídelně, obývacím pokoji a nově vzniklé místnosti.

Foto: Tomáš Mach

Namísto kuchyňského koutu vznikla lineárně řešená kuchyňská zóna.

Součástí proměny bytu byla i rekonstrukce koupelen u obou původních ložnic, architektka do bytu navrhla i řadu šatních skříní s dostatečným množstvím úložných prostor.

Starý pražský byt splňuje po úpravě požadavky moderního života, místo dvou pokojů má tři

Tipy a trendy

Velice důležitou novinkou v bytě je rekuperace, jež zajišťuje neustálý přívod čerstvého vzduchu bez nutnosti větrat otevřenými okny. To je v prostředí hlavního města velmi vítané vylepšení domácnosti.

Architektka do bytu vybrala i atypické kusy nábytku. Jako povrchové materiály společně s majiteli zvolila dubovou dýhu a matný lak. Jednotvárnost interiéru pak decentně nabourává použitím stěrky v tmavším odstínu na některých stěnách.

Anketa

Líbí se vám atypické tvary zdí v bytě?
Ano, moc. Vždy to interiér ozvláštní!
60,5 %
Bývá to zajímavé, ano.
14 %
Jak kdy.
7,9 %
Příliš ne.
5,6 %
Ne, to není nic pro mě.
12 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 878 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Proměna podkroví secesního domu

Byt v pražské Zborovské ulici je umístěn v podkroví secesního domu. Dispozičně je řešen jako otevřený mezonet 2+kk s terasou. Původní dispozice se zásadně...

Výběr článků

Načítám