Hlavní obsah

Byt pro milovníka techna je trochu tajemný i trochu šílený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský byt pro milovníka hudebního stylu techno odráží osobnost svého majitele. Je odvážný, extravagantní a plný překvapení. Propojuje v sobě atmosféru bytu, hotelu i klubu. Vyhoví touze majitele trávit chvíli o samotě, ale právě tak vydrží bez úhony i dlouhé večírky.

Foto: BoysPlayNice

Zálibě majitele odpovídá i nápaditě zvolený konferenční stolek.

Článek

Byt působí už na první pohled nespoutaným dojmem, a to je dobře, protože přesně takové bylo přání a představa jeho majitele.

„Vede mezinárodní společnost, hodně cestuje a má rád atmosféru designových hotelů. I doma chtěl mít pocit, jako kdyby byl na dovolené,” vysvětlují architekti Ján Antal a Martin Stára ze studia Perspektiv, kteří interiér bytu navrhli.

Architekti při proměně bytu začali důkladnou úpravou původní nepřehledné dispozice. Prostor zbavili přebytečných příček, a tím ho otevřeli a přirozeně prosvětlili.

„Jednotlivé zóny a účely na sebe plynule navazují, místnosti jsou rozdělené pouze posuvnými skleněnými dveřmi. I ty se však dají zasunout do vestavěných skříní a můžou zcela zmizet,” popisují.

Právě otevřenosti a možnosti jednoduše měnit dispozici bytu pomocí posuvných dveří si cení investor především. „Věděl jsem, že půjde o náročnou realizaci, protože jsem si přál velmi atypické řešení. Tam se nejvíc ukázala přidaná hodnota práce architektů, kteří dokázali najít inovativní řešení. Samotného by mě nenapadlo zcela změnit půdorys,“ vypráví.

Foto: BoysPlayNice

Litá šedá podlaha je jedním z propojujících prvků bytu, stejně jako dýha z exotických dřevin.

Návštěvník poté, co se v bytě trochu rozkouká, zjistí, jak nápaditě si architekti počínali. Jednotlivé zóny tu například od sebe neoddělují ani tak zdi, ale použité materiály, což je velmi intuitivní a zároveň vizuálně zajímavé.

Dýhy z exotických dřev střídá perforovaný kov, ten zase drátosklo atd. Aby zabránili pocitu roztříštěnosti, dali bytu jeden propojující prvek, který dodává pocit kontinuity ve všech jeho částech. Je jím šedá litá podlaha společná všem místnostem.

Dalším spojujícím motivem všech místnosti jsou industriální detaily, eventuálně prvky industriální dojem evokující. Kromě již zmíněného drátoskla to jsou například různé detaily z kovu, cihlové zdivo natřené na bílo, pozornosti hostů jistě neunikne ani dvojice svítidel nad jídelním stolem. K tomuto základnímu stylu si klient ovšem přál přidat ještě jeden prvek, který by se mohl na první pohled dost vymykat. Architekti jej ale dokázali skvěle zakomponovat.

Pýchou velkého bytu je dvojice krytých teras se zelenými stěnami

Tipy a trendy

„Klient si přál, abychom v prostoru použili netradiční exotickou dýhu s výraznou kresbou. Nechali jsme si proto udělat skeny dřeva a skládali vzor tak, aby opravdu vynikl,” vzpomínají.

Až roztomilou zajímavostí je vznik perforovaného posuvného plechu, který odděluje koupelnu od ložnice. Málokoho by asi napadlo, že vznikl podle vzoru na košili jednoho z architektů.

Foto: BoysPlayNice

Dýdžejovo doupě...

Jak již bylo řečeno, velikou láskou majitele bytu je elektronická hudba. Není proto ani divu, že tam, kde by nepřipravený návštěvník čekal pracovnu, je dýdžejský pult s veškerým zázemím a nad ním výmluvný neonový nápis I love techno. Právě ten využívá v teplých letních dnech majitel nejvíce. Na byt totiž navazuje prostorná terasa, která se může rychle proměnit v taneční plochu. Své hosty tak umí velmi dobře zabavit.

Byt nomáda nabízí na malé ploše vše nezbytné pro klidný odpočinek

Tipy a trendy

„Lidé bývají nejdříve překvapení, s takovým prostorem se totiž většinou ještě nesetkali. Chvíli si zvykají, pak se ale vždycky těší, až budou zase moct přijít,“ říká spokojený majitel.

Technické informace

Užitná plocha: 118 m²

Svítidla nad jídelním stolem: Shibari, Bomma

Industriální úchytky: Buster+Punch

Nerezové vypínače: Gira

Konferenční stolek: kolekce Diesel, Moroso

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám