Hlavní obsah

Bydlení s ložnicí ve starorůžové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byt v novostavbě brněnského obytného domu o celkové rozloze 75 m2 se stal novým domovem pro dámu středního věku, která po nečekané životní události opustila rodinný dům na venkově a přestěhovala se do města.

Foto: Zuzana Šale a časopis Bydlení mezi panely

Ložnice s čalouněnými panely ve starorůžové

Článek

Zadání od investorky znělo: „Konkrétní představu nemám a jediným požadavkem je vytvořit ve vstupní hale, ložnici a multifunkční místnosti (tj. kuchyň, jídelna a obývák) nový domov, ve kterém se budu cítit pozitivně a pohodově. Mám ráda tlumenou růžovou a nejvíc mi z venkova budou chybět květiny.“ Byt má kromě zmiňovaných místností ještě jeden pokoj. Ten bude využíván k občasným návštěvám dospívajícího syna a zařídit si ho chce on sám.

Nosné prvky jako podlaha, dveře, rám oken, koupelna a WC již byly dány v rámci standardů developerem. Byla škoda, že se v tak malém prostoru nepoužila jednotná podlaha v rámci celého bytu. Ve vstupní hale je velkoformátová dlažba a v ostatních místnostech vinylová podlaha s dekorem dřeva. Majitelka již žádné nosné prvky měnit nechtěla.

Modrý byt v pražské Krči získal při rekonstrukci druhou koupelnu

Tipy a trendy

Nábytek na zakázku

„Nábytek v celém bytě je navržen a vyroben na zakázku v kombinaci taupé barev doplněných o akcenty starorůžové – čalouněné panely na zdi, závěs a dekorativní doplňky,“ říká designérka Gabriela Benková ze studia Beladesign.

Designová tapeta s motivem květin má v sobě také skryté barevné odstíny růžové. Tapeta je sice dominantním prvkem, ale pocitově působí velice decentně a harmonicky. Ve vstupní hale a ložnici jsou zdi vytapetované béžovou tapetou s nepatrným vzorem.

Prostor pro odkládání věcí

Multifunkční skříň u hlavního vstupu nabízí prostor pro odkládání kabátů, bot a věcí využívaných v domácnosti. Velká zrcadlová stěna naproti skříni prostor krásně opticky zvětšuje a prosvětluje. Prvek zrcadlové stěny se opakuje v ložnici, kde jej doplňují čalouněné panely na zdi nahrazující zádové čelo postele.

Maximální využití úložných prostor

Designérce se povedlo využít možnosti dispozice ložnice na maximum, pokud jde o vytvoření úložných prostorů. Jsou nejenom ve skříních, ale i ve výklopné posteli.

Kuchyňská linka je ve tvaru L, je jednoduchá a vybavená základními zařizovacími prvky potřebnými pro kuchyň. Majitelka prozradila, že velkou vášeň ve vaření nemá. Židle Kato s originálně tvarovaným opěradlem a závěsné svítidlo ve tvaru spirály působí elegantním a ženským dojmem. Kuchyňský, jídelní a obývací prostor je otevřený a dostačující pro jednu až dvě osoby.

Anketa

Máte rádi starorůžovou barvu?
Ano, to je moje oblíbená
73,4 %
Docela ano
17,2 %
Tu zrovna moc nemusím
4,8 %
Ne, nemám
4,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 681 čtenářů.

Bytu pro rodinu s dítětem vládnou výrazné prvky v šedé barvě

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:
Beladesign
Starorůžová barva

Související články

Zelená oáza na pražském Žižkově

Původní dispozici bytu v panelovém domě v Praze na Žižkově s úzkými pokoji a stísněným obývacím pokojem architektka pečlivě přepracovala. Jejím cílem bylo...

Výběr článků

Načítám