Hlavní obsah

Blížící se pálení čarodějnic je dobrou příležitostí ke zpestření domova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud rádi dekorujete interiér podle různých svátků a příležitostí, pak si rozhodně nenechte ujít svátek pálení čarodějnic. Inspirovat se můžete třeba ve filmové zemi Oz, která nedávno vznikla uprostřed krajiny anglického hrabství Buckinghamshire.

Foto: Lights4fun, Profimedia.cz

Inspirovat se můžete filmovou podobou země Oz. V exteriéru pak vyniknou třeba solární lampy v podobě malých čarodějnic.

Článek

Lidový svátek pálení čarodějnic připadá na noc z 30. dubna na 1. května. Jeho součástí je zvyk pálení ohňů a připomínka půvabů čar a kouzel. Inspiraci pro jeho oslavy poskytne i kouzelná země Oz se žlutou cihlovou cestou, která se nachází uprostřed krajiny hrabství Buckinghamshire. Fantastické město tvořené malými domky s barevnými doškovými střechami bylo postaveno na zemědělské půdě a vzniklo pro nový film s názvem Wicked. Ten se právě natáčí podle stejnojmenného románu Gregoryho Maguirea a volně vychází z knihy Franka Bauma Čaroděj ze země Oz.

Foto: Profimedia.cz

Vyzdobit můžete i střechy domů za pomoci umělých květin.

Aby měl prostor magický nádech, nebojte se někde přidat a inspirujte se třeba zemí Oz. A to buď na barevnosti, nebo na velikosti předmětů. Když zvolíte nevšedně zvětšené objekty, bude to působit magicky. A pokud bude prostor k originalitě, rozhodně to nebude na škodu.

Foto: Profimedia.cz

Ani o čarodějnicích se nemusíte bát barev. Filmová země Oz je toho důkazem.

Vhod přijdou všechny prvky, které jsou s čarodějnicemi neodmyslitelně spojené. Může jít o starobylé knihy, motivy černých koček, sov a hadů. Nezapomeňte na košťata v rohu místností. Čarodějnické klobouky pak můžete využít coby netypická stínidla na lustry.

Foto: Lights4fun

V podvečer čarodějnickou atmosféru lehce vykouzlíte se stylovým osvětlením v podobě pavučin nebo stínu čarodějnice na lucerně.

Prim budou hrát umělé pavučiny nebo osvětlení, které tvary pavučiny imituje. Na pořádek na tento svátek zapomeňte, cenit se bude pestrost a živost interiéru v kombinaci s tmavými barvami. Pokud máte doma krb nebo velký ušák či prostornou knihovnu, udělejte z nich nejvýraznější prvek.

Foto: Sophie Allport

Prvky spojené s čarodějnicemi můžete zavěsit na rustikální větve a ideální je zvolit i temné pozadí.

Pokud chcete prostor zpestřit rychle, pak volte třeba girlandy s motivy netopýrů nebo pavouků z tmavého papíru. Ty si šikovnější kutilové zvládnou bez problémů vytvořit i sami doma. Uplatníte také umělá zvířata na hraní, jako jsou různí brouci nebo mouchy.

Foto: Chloe Savage Embroidery, Poster Store

Nezapomeňte na vzory, které jsou s čarodějnicemi neodmyslitelně spojené.

Po setmění nešetřete svíčkami a na podlahách uplatněte staré zašlé koberce s patinou. Vykouzlíte tak magickou atmosféru a dětem připravíte skvělý prostor pro nové zážitky.

Anketa

Chodíte pravidelně na pálení čarodějnic?
Ano, každý rok.
31,3 %
Pravidelně ne, ale když nám to vyjde, tak rádi zajdeme.
39,6 %
Byli jsme jen párkrát.
13,5 %
Ne, na to nás neužije.
15,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 96 čtenářů.

Dekorace plné dýní a strašidel jako inspirace pro podzimní párty

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám