Hlavní obsah

4 tipy pro malé byty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Garsonka či dvoupokojový byt mohou být báječnou volbou, protože i jejich rozměry se správným pojetím nabídnou singl osobám skvělý prostor k užití. Komfortní, snadno udržovatelný a nenáročný na provoz. Kreativita, barvy a optika dokážou kouzla a interiér tak bude nejen originální, ale hlavně funkční.

Foto: Quick-Step

Na malém prostoru chytře pracujte se světlem a odstíny. Dovolte si dva, maximálně tři velmi světlé.

Článek

1. Nezapomeňte na světlo

Známým trikem je umístění zrcadla naproti oknu. Světlo zvenku se odrazí, světlé barvy každý kout rozjasní. Od malých detailů, jako jsou rozmanité dekorace či nábytek, až po dominantnější prvky. Velkou plochu v malých interiérech zaujímá podlaha a stěny, proto je volte světlejší. Výmalba, tapety i dřevěné podlahy mohou být velmi světlé!

2. Kombinujte barvy, ale citlivě

Světlé barvy prostor opticky zvětšují, ale vše podpoříme i správným kombinováním odstínů. Dojem prostornější místnosti vyvolá i aktuální trend spočívající v tzv. monochromatičnosti, tedy v použití jedné dominantní barvy na podlaze, zdi a nábytku. Vše propojujte do světlých pastelových barev.

3. Podlaha je dominantní

Podlahové krytiny jsou samostatnou kapitolou. Vnímejte, jak velkou plochu zaujímají, jak ovlivňují celkový koncept místnosti. I tady barevný tón hraje důležitou roli. A je to nejen barva, ale i dekor a způsob položení podlahy. Pamatujte si: podlahy položené rovnoběžně s delší stranou pokoje místnost protáhnou, naopak při instalaci na šířku interiér rozšíří. Do malých místností odborníci doporučují drobnější vzory či užší prkna.

4. Světlé dřevo i do koupelny

Svůj byt zvětšíte, když použijete stejnou podlahu do všech místností. Ale co s koupelnou, snese dřevo v bílém odstínu? Díky pokročilým technologiím si takovou podlahu můžete dopřát i zde nebo v kuchyni. Vinylové krytiny totiž mají vodotěsný zámkový systém a vodoodpudivou technologii. Navíc skvěle imitují přirozenou texturu dřeva a jsou i příjemné na dotek.

Anketa

Žijete v malém bytě?
Ano, žiju.
61,8 %
On asi tak úplně malý není, ale mně malý je.
11,1 %
Ne, nežiju.
27,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1047 čtenářů.

Tyrkysová kuchyň je zářivým srdcem miniaturního bytu

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Firmy.cz: Návrhy bytových interiérů, Architekti

Reklama

Výběr článků

Načítám