Hlavní obsah

Nebe nad Berlínem z obřího kola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Berlín bude mít 185 metrů vysoké kolo, jeho stavba byla symbolicky zahájena na začátku měsíce. V přepočtu bude jeho konstrukce třikrát vyšší než Petřínská rozhledna. Kolo se bude nacházet na okraji ZOO, která je v západní části města. První návštěvníci se na něm budou moci svézt podle dosavadních propočtů v roce 2009.

Článek

Provozovatel atrakce, společnost Great Berlin Wheel, počítá s návštěvností dvou milionů lidí ročně a návratnosti investice v průběhu deseti let. Berlínské kolo bude mít 36 kabin, každá pojme 40 pasažérů.

Na zhruba 8000 metrů čtverečních rozlehlém areálu u náměstí Hardenbergplatz, kde bude mít přilehlá zoo své hospodářské zázemí, by měla nová atrakce Berlína existovat v symbióze se zahradou. Uvažuje se o zavedení kombinovaného vstupného, které by umožnilo vstup jak do zoo, tak na obří kolo. Předběžně se uvažuje, že pětatřicetiminutové svezení na vyhlídkovém kolotoči bude stát zhruba 290 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Peking bude mít další rekordní stavbu

Před olympiádou v Pekingu se tamní stavbaři zřejmě nezastaví ani na okamžik. Atraktivita tohoto ohromného města se má zvýšit ještě další atrakcí - obřím ruským...

Výběr článků

Načítám