Hlavní obsah

Louskáčci, sobi a svítící Eiffelova věž. Vánoční výzdoba rodinného domu se stala atrakcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S vánoční výzdobou svého domu začali majitelé v provincii Quezon na Filipínách opravdu brzy. Už v říjnu. Při pohledu na jejich dílo nyní oči přecházejí. Kromě tradičních motivů v podobě Santů, sobů apod. ovšem přidali i prvek, který má s Vánocemi patrně spojený jen málokdo. Na střechu svého domu umístili totiž svítící Eiffelovu věž.

Vánočně nazdobený dům se stal místní atrakcí na FilipínáchVideo: AP

 
Článek

Rodinný dům plně nazdobený stovkami světel připomíná z dálky spíše dům obchodní. Tak bohatou výzdobu mu majitelé pořídili. Spousty světelných dešťů, svítící vánoční stromečky, několik desítek obřích postav pohádkového Louskáčka. To vše neodolatelně láká pozornost kolemjdoucích a obzvláště pak jejich dětí.

Dojem obchodního domu podtrhuje i velký červený letopočet připevněný na plot a zejména pak lavička s plastovým Santa Clausem. Kdo chce, může si tu vytvořit vlastní fotografii na památku. Netřeba říkat, že místní Filipínci neodolají a kolem lavičky je stále živo.

Je to dům, nebo skutečná perníková chaloupka? Milovnice Vánoc si nemohla pomoci a už má nazdobeno

Vánoce

Na okrajích střechy svítí spousta sobů, nad nimi se vznáší rozzářená betlémská hvězda. Při pohledu na střechu pak diváka zaujme ještě jeden prvek, který jako by snad ani do vánoční výzdoby úplně nepatřil - svítící Eiffelova věž. A nejzajímavější je, že napoprvé si jí člověk nemusí ani všimnout. Její jehlanovitý tvar totiž vzdáleně připomíná vánoční stromek.

„Každý rok na to vynakládají tolik úsilí, že i lidé z jiných měst sem přijíždějí, aby se jejich domu mohli obdivovat. Tenhle dům je každé svátky ten nejrozzářenější,“ neskrývá své nadšení a uznání jeden ze sousedů Karlos Juacalla.

Vánoční přehlídka čtenářů – hledáme symbol Vánoc

V každé rodině symbolizuje Vánoce něco jiného. Někde vytáhnou ze skříně po generace uchovávaný betlém, tu vyzdobí okna, jinde zase zavěsí na dveře věnec s chvojím. Co je symbolem Vánoc u vás? Co musíte nachystat, abyste si mohli říci: „Tak, a jsou tu zase Vánoce.“ Podělte se o kousek své sváteční atmosféry v naší tradiční vánoční přehlídce!

Snímky s krátkým popisem a údajem, odkud pocházíte, zasílejte na náš e-mail: bydleni@novinky.cz.

Vánoční výzdoba zahrady inspirovaná deskovou hrou vypadá velkolepě

Bydlení

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám