Hlavní obsah

Co vylepší a usnadní grilování

Právo, Dana Jakešová

Zahradní grilování patří k létu stejně jako koupání nebo opalování. Grilovat lze maso a ryby, ale i ledacos dalšího – od zeleniny a ovoce, přes sýry až po houby. Aby byla příprava dokonalá, chce to vhodné doplňky. Které vychytávky oceníte?

Foto: Hornbach

Držák na rybu Tenneker je vyroben z kovu a dřeva. Praktický rozměr 59 x 11 cm. Díky tomuto držáku bude ryba krásně propečená a zůstane vcelku. Cena 359 Kč.

Článek

Žádný teplejší letní víkend se neobejde bez grilování. Mít jen samotný gril však nestačí. Tedy pokud si přípravu jídla na grilu chcete opravdu užít! Mnohem jednodušší a komfortnější to je s různými vychytávkami.

Dokonalá grilovačka se rozhodně neobejde bez kvalitního náčiní. K dostání jsou různé obracečky, kleště, mašlovačky, vidličky samostatně nebo v praktických sadách.

Skvělými pomocníky jsou také různé grilovací mřížky (rošty), např. na ryby, klobásky či zeleninu. Usnadní vám totiž manipulaci s pokrmy. Stojánky jsou k dostání na drůbež nebo špízy, košíky se hodí třeba na brambory nebo zeleninu.

Takřka bez tuku se dá grilovat na speciálních podložkách či grilovacích deskách. Při přípravě velkých kusů masa přijde vhod grilovací jehla s motorkem. Ten bývá napájen klasicky z elektrické sítě nebo bateriově.

Foto: Hornbach

Tenneker držák (d. 43,8, š. 15,5, v. 14 cm) poskytuje dostatek místa pro maximálně 12 kuřecích křidélek. Držák má praktickou misku na zachytávání tuku a dvě rukojeti, s jejichž pomocí můžete kuřecí křidélka pohodlně sundávat z grilu. Cena 515 Kč.

Chcete-li mít perfektně připravené maso, pořiďte si teploměr. Na gril pak můžete dát cokoli, po čem vaše chuťové buňky jen zatouží, od ryby přes kuře, vepřové, hovězí až po telecí, vždy bude maso připravené tak akorát, aniž byste museli odcházet od svých hostů.

Je to totiž opravdu snadné. Sondu zapíchnete do nejtlustší části pokrmu a pak už jen sledujete, zda je teplota optimální pro požadované propečení, nebo zda není pokrm příliš vysušený. Vyšší modely teploměrů jsou dokonce bezdrátové, takže vše můžete sledovat pěkně od stolu. Jakmile budou lahůdky hotové, upozorní vás na to signál.

K dokonalosti grilování dotáhnete pořízením stylových doplňků pro servírování jídla, jako jsou misky nebo dřevěná prkénka.

Anketa

Pokládáte se za mistra grilu?
Samozřejmě!
11,9 %
Za mistra ne, ale jde mi to.
33,1 %
Něco sem tam ugriluji, no...
40,1 %
V grilování mám ještě mezery.
8,3 %
Grilování jde zcela mimo mě.
6,6 %
Celkem hlasovalo 1403 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám