Hlavní obsah

Slavná moderátorka prodává dům plný světla a romantických zákoutí

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká moderátorka a herečka Ellen DeGeneresová je úspěšná nejenom ve svém oboru, daří se jí i v oblasti prodeje realit. V současnosti prodává v pořadí svůj třináctý dům. A jak už se stalo jejím zvykem, až na některé osobní předměty nabízí dům kompletně zařízený. Je to totiž lukrativnější, jak sama říká.

Foto: Profimedia.cz

Velká okna přivádějí do interiéru domu spoustu světla.

Článek

Dům si nechal postavit v roce 1934 podle vlastního návrhu architekt Wallace Frost, který strávil spoustu času v Itálii. V Americe si nechal vybudovat sídlo, které mělo napodobit styl klasických italských vil ze 17. století.

Interiér domu tvoří šest ložnic a stejný počet koupelen, obývací pokoj s plochou 74 m2, kuchyň a další doplňkové místnosti. Na zahradě, v níž převládají olivovníky a eukalypty, je velký bazén, tenisový kurt a pavilón určený pro zábavu a relaxaci.

Foto: Profimedia.cz

Interiér domu nabízí četná romantická zákoutí.

Dům je patrový a mnoho jeho částí působí příjemným, až rustikálním dojmem. V současnosti, nepochybně i zásluhou Ellen, jejíž partnerkou je herečka Portia de Rossi, v sobě zajímavým způsobem spojuje jisté protiklady. Na jedné straně jsou místnosti a prostory zařízeny v moderním stylu, stejně tak lze ovšem v interiéru i exteriéru narazit na vysloveně romantická zákoutí.

Foto: Profimedia.cz

Návrh domu postaveného v roce 1934 je inspirovaný klasickými italskými vilami stavěnými v 17 století.

Návštěvníka zaujmou nejenom kamenné stěny, ale především velké prosklené plochy, jimiž světlo proniká do domu.

Na zahradě pak jeho oči mohou spočinout na vzrostlých starých stromech, pod nimiž je například příjemné posezení se stylovým dlouhým dřevěným stolem.

Foto: Profimedia.cz

Obývací pokoj je velký úctyhodných 74 čtverečních metrů.

„Tento dům člověka neustále něčím překvapuje. Každý den vám ze sebe prozradí něco nového. Není úplně dokonale upravený a načančaný. Není nějak přehnaně vzácný nebo dokonalý. Ale je to dům, který je stejně tak prostorný jako útulný,” cituje realitní kancelář Sothesby DeGeneresovou.

Foto: Profimedia.cz

Moderátorka prodává dům s jeho zařízením.

Moderátorka věnovala domu v Montecitu, ve čtvrti na okraji kalifornské Santa Barbary, i svou knihu z roku 2015 nazvanou prostě „Domov“.

Nemovitost je v současnosti k mání za 45 miliónů dolarů, což je v přepočtu zhruba 1,1 miliardy korun. V roce 2012 přitom s partnerkou dům kupovaly za takřka poloviční částku.

Foto: Profimedia.cz

V domě obývaném dvěma ženami nemůže chybět prostorná a plně zařízená kuchyň.

DeGeneresová je mezi celebritami známá svým ,uznalým nosem´ na obchodování s nemovitostmi. V současnosti prodávaný dům je v pořadí třináctou nemovitostí, kterou koupila a nyní prodává, protože si ho kvůli velké pracovní vytíženosti nemají možnost s partnerkou dostatečně užít.

Foto: Profimedia.cz

V domě je celkem šest koupelen a celkem devět krbů.

„Nikdy si ale dům nekupuji s tím, že bych ho chtěla prodat,” svěřila se zhruba v době vydání své knihy Ellen deníku Los Angeles Times. Její partnerka navíc myšlenku na nové stěhování dvakrát nevítá. Na rozdíl od Ellen, kterou myšlenka na možnost poznat opět něco nového naopak naplňuje zvědavostí a radostí.

Foto: Profimedia.cz

Na zahradě je rozlehlá krytá terasa s venkovní kuchyní, kde nechybí ani pec na pizzu.

Při prodejích domů navíc moderátorka objevila příjemný detail. „Prodávat dům plně zařízený je lukrativnější. S sebou do dalšího domu si vždycky beru jenom věci, k nimž mám osobní vztah a jsou mi příliš drahé,” poznamenala pro LA Times.

Zařízení domu jeho cenu na trhu zvýší a Ellen si očividně s interiérovým designem umí dobře poradit. S partnerkou si totiž svůj dům zařídily samy.

Foto: Profimedia.cz

Dům stojí na téměř sedmihektarovém pozemku.

„Mám takový sen, že si jednoho dne třeba otevřu obchod s nábytkem. Ale jak se znám, já bych byla spíš takový ten hromadivý typ obchodníka. Měla bych nábytku a všeho zařízení plný krám, ale nakonec bych nechtěla nic z toho prodat, protože by mi to bylo líto,” dodala s jistým pobavením. O radu se zařízením svých domovů ji často žádají i kamarádky.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

„Na to já ale už vážně nemám vůbec čas,” hrozí se představy dalšího pracovního zápřahu křehce vyhlížející moderátorka jedné z nejpopulárnějších amerických talkshow.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám