Hlavní obsah

Atypicky řešenému interiéru sekunduje netradiční nábytek a barvy

V bytovém domě žádané lokality v Hradci Králové se zařizoval byt 3+kk s velkou terasou, výhledem do okolí a garážovým stáním. Bytový dům se nachází v blízkosti lesa, ale zároveň i v dojezdové vzdálenosti do centra.

Foto: Gebas atelier architects a časopis a Bydlení mezi panely

Navrženému interiéru dominují výrazné barvy.

Článek

Jde o atypicky řešený interiér, což i po několika letech přispívá k jeho vyšší hodnotě a lepší prodejnosti. Architekti zvolili interiér, který respektoval stávající dispozici a obsahuje na míru zhotovený atypický nábytek, který nám maximálně

využívá daný prostor, který vhodně zhodnocuje.

Jde o developerský projekt interiéru, který je chápán jako investice s dalším prodejem nebo s využitím k pronájmu. Cílem architektů byl moderní, ale zároveň příjemný a zabydlený interiér, který byl domyšlen do posledního detailu.

Při vstupu do bytu zaujme prostorná předsíň, která umožnila vybavení místem pro mobiliář, aby celý prostor působil jako reprezentativní hala. Šatní skříně byly zhotoveny přímo na míru. Podlaha je opatřena šedou keramickou dlažbou.

Obývací pokoj je spojený s velkou prostornou kuchyní a jídelnou. Zajímavým řešením v obývacím pokoji byl například pojízdný bar včetně doplnění interiéru vhodnými výtvarnými díly a plastikami. Celý prostor je osvětlený LED panely a nad jídelním stolem světly ve tvaru trychtýře.

Foto: Gebas atelier architects a časopis a Bydlení mezi panely

Vstupní prostor dává tušit, že nejde o zcela běžný interiér.

Celý byt byl pojat jako luxusní, a tak se designéři ze společnosti Gebas atelier rozhodli na stěnách použít betonové stěrky značky Oikos, které se pohybují v hodnotě 2500 Kč/m2.

Příjemný dojem zanechává kuchyňská linka, které je v designu dřeva a doplněna nerezovými spotřebiči, mozaikovým obkladem a mléčným sklem na kuchyňských skříňkách.

Velice výraznou místností je dále pracovna, která je rovněž doplněna stěrkami značky Oikos ve výraznějším leštěném barevném odstínu a doplněna členitou knihovnou, která celému prostoru dává pestrost, je zde umístěn i trezor. Knihovna je v šedých barvách doplněná výraznou červenou barvou ve vysokém lesku.

Ložnice se vstupem na terasu

Místem odpočinku je ložnice, ve které je rovněž na míru zhotovená velká šatní

Místem odpočinku je ložnice, ve které je rovněž na míru zhotovená velká šatní skříň se zrcadlem. Nad postelí je možné vidět led světla ve tvaru krychle, která

večer příjemně osvětlují celý interiér.

Z ložnice je možné vstoupit velkými prosklenými dveřmi na terasu. Celá terasa má podlahy zhotovené z exotického dřeva, pro opravdový relax zde byla umístěna vířivka. Celá terasa je zastíněna exteriérovými žaluziemi a stínicími prvky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám