Hlavní obsah

Architektonická soutěž Porotherm představila inspirativní projekty vícegeneračních domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledky desátého ročníku soutěže Porotherm dům 2008 byly slavnostně vyhlášeny minulý týden. Odborná porota vybrala vítěze v třech hlavních soutěžích mezi 95 přihlášenými návrhy a již realizovanými stavbami.

Foto: archiv Wienerberger, Právo

Rodinný dům v Nespekách od Ladislava Lábuse a Marka Nábělka.

Článek

V rámci soutěže Porotherm dům 2008 byly uděleny ceny 10. ročníku veřejné anonymní architektonické soutěže pro architekty, projektanty a studenty na téma „Vícegenerační rodinný dům“, 4. ročníku přehlídkové neanonymní jednokolové soutěže „Nejlepší realizované stavby roku 2008“ a 1. ročníku soutěže pro studenty FA a FSv ČVUT v Praze Porotherm dům Student 2008, vyhlášené na téma „Rodinný dům pro více generací“.

Cenu za vícegenerační rodinný dům získal Ing. arch. Zdeněk Baran, v soutěži o nejlepší realizované stavby roku 2008 byly uděleny dvě hlavní ceny nezávisle na pořadí, a to za rodinný dům – Praha Sever, autor Atelier 6, s.r.o., Ing. arch. Martina Spilky a za vilu v Nespekách, autorů Prof. Ing. arch. Ladislava Lábuse a Ing. arch. Marka Nábělka.

.: Rodinný vícegenerační dům podle návrhu Zdeňka Barana

foto: Právo/Foto archiv Wienerberger

Hodnocení poroty - rodinný dům Praha Sever

Jde o velmi elegantní rodinný dům s patřičným komfortem, uměřenou architekturou, zdrženlivou navenek (v souladu s okolím), maximálně otevřenou do soukromé zahrady. Dispozice je velkorysá, vzdušná, pohodlná.

.: Rodinný dům Praha Sever od architekta Martina Spilky z Atelieru 6foto: Právo/Foto archiv Wienerberger

Hodnocení poroty - vila v Nespekách

Dům v zahradě je řešený jako protáhlý bungalov s přehlednou dispozicí, s jasnou funkcionální odlišností jednotlivých částí, s maximálním otevřením do zahrady, s vrcholnou čistotou detailů.

.: Rodinný dům v Nespekáchfoto: Právo/archiv Wienerberger

Hlavní cenu POROTHERM DŮM STUDENT 2008 ve výši 50 000 Kč získala Anna Nováková, Fakulta architektury ČVUT v Praze.

.: Návrh rodinného domu pro více generací Anny Novákové. Hlavní cena Porotherm dům Student 2008.foto: Právo/archiv Wienerberger

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám