Hlavní obsah

Značka Fisker dál jedná o záchraně, zájem prý mají čtyři automobilky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Fisker již několik týdnů balancuje nad propastí bankrotu, do které by se mohla bez pomoci brzy zřítit. Pomocnou ruku by však mohla nabídnout jedna ze čtyř automobilek, které mají zájem start-up koupit.

Foto: Fisker

Fisker Ocean

Článek

Americký výrobce elektromobilů Fisker, start-up, v jehož čele stojí známý designér Henrik Fisker, se již několik měsíců potýká s vážnými finančními potížemi, které ohrožují jeho samotnou existenci.

O problémech ostatně vypovídá nedávné stažení z burzy cenných papírů v New Yorku z důvodu nízké hodnoty akcií, zmeškání platby dluhu ve výši 8,4 milionu dolarů a také najmutí expertů na restrukturalizaci. Zdá se však být jasné, že vážnou situaci automobilka nebude schopna zvládnout vlastními silami.

Henrik Fisker se proto nedávno sešel se zaměstnanci, které měl informovat o jednáních se čtyřmi automobilkami, jak upozornil Business Insider. Mezi automobilkou a čtyřmi zájemci měly být podepsány dohody o mlčenlivosti a nyní zřejmě probíhají jednání o podmínkách, za kterých by do společnosti Fisker mohla vstoupit některá z automobilek.

Samotný šéf značky Fisker ale naznačil, že se jednání mohou táhnout delší dobu. Ostatně je v nejlepším zájmu automobilek poznat všechny benefity a rizika související s koupí výrobce čistě elektrických modelů.

Bohužel zatím není zřejmé, jaké automobilky mají o americký elektrický start-up zájem. V minulosti se mluvilo o zájmu ze strany značky Nissan, nabídka japonské společnosti ale údajně nebyla „dostatečná“, jak dodává web Carscoops. Jednání přitom měla být již v pokročilé fázi. Fisker ale evidentně nechce předat otěže firmy jen tak někomu.

Automobilka Fisker je v potížích, zvěsti o přípravách na bankrot dál snižují hodnotu

AutoMoto

Fisker dodal zákazníkovi první elektromobil Ocean. Půl roku po startu výroby

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám