Hlavní obsah

Značka Cupra míří za oceán, v USA nabídne elektrická SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská značka, která se teprve v roce 2018 oddělila od mateřského Seatu, má velké plány. Koncem tohoto desetiletí vstoupí na americký trh, kde chce nabízet elektrické modely.

Foto: Cupra

Cupra Tavascan

Článek

Během dnešní výroční tiskové konference značek Seat a Cupra zazněly informace nejen o působivých finančních výsledcích za uplynulý rok, ale rovněž plány na roky následující. Asi nejpřekvapivější zprávou však bylo oznámení, že značka Cupra plánuje koncem tohoto desetiletí skutečně vstoupit na trhy v USA, o čemž se dříve jen uvažovalo.

Značka chce na severoamerickém trhu zaujmout dvojicí elektrických modelů, přičemž jedním z nich má být elektrická verze SUV kupé Cupra Formentor. Pravděpodobně přitom půjde o zcela novou generaci, neboť současná už je na trhu několik let, aktuálně se nenabízí v čistě elektrické verzi a během několika týdnů ji čeká modernizace.

Druhým modelem by mělo být větší elektrické SUV, jehož výroba by měla probíhat v severoamerickém regionu včetně Mexika. Model by měl být nabízen ve vybraných státech USA, zejména na východním a západním pobřeží, přičemž k prodeji automobilka plánuje použít nový distribuční model, detaily ovšem zatím nezazněly.

Z plánů pro evropské trhy můžeme připomenout modernizaci modelu Leon, která by měla proběhnout v následujících měsících, zatímco menší modely Ibiza a Arona čeká další výrazná modernizace v roce 2025. Automobilka také plánuje prodloužit životnost modelu Ateca, který už je přitom na trhu od roku 2016.

Značka Cupra letos plánuje zahájení prodejů plně elektrického modelu Tavascan a zahájení výroby modelu Terramar s hybridním pohonem. V příštím roce pak nabídne svůj základní elektrický model Raval, který bude alternativou k modelu VW ID.2.

Nový sportovní hatchback Cupra Born VZ nabídne 326 koní a větší baterii

AutoMoto

Seat zřejmě chystá malý elektromobil, může být dostupnějším sourozencem VW ID.1

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám