Hlavní obsah

Zloději v Německu doslova rozpárali porsche, aby ukradli světlomety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je časté, že jsou ze zaparkovaných vozidel odcizeny díly včetně kol či světlometů. Ovšem způsob, který zvolili zloději v pondělí v Düsseldorfu, je velmi nevybíravý. Elektrickému Porsche Taycan Cross Turismo rozpárali i přední blatníky.

Foto: Porsche

Porsche Taycan Cross Turismo, ilustrační foto

Článek

Fotografie byly sdíleny na síti Reddit uživatelem No_Supermarket9751, který pro Motor1 sdělil, že porsche bylo zaparkované na ulici a zloději nůžkami na plech uřízli blatníky, aby mohli sundat světla. Uvedl, že zalarmoval policii, která v současnosti zločin vyšetřuje.

Přední blatníky jsou rozpůlené a plech je ohnutý a odhaluje „vnitřnosti“. Jde o nekonvenční způsob, jak se zloději dostanou ke kabeláži světlometů, protože nejsou schopni řádně odstranit přilehlé panely karoserie.

V závislosti na tom, jakými typy světlometů byl vůz vybaven, stojí sestavy světlometů hodně přes 3000 eur, 74 tisíc korun, a řídicí moduly až 900 eur, 22 tisíc korun. Do celkové škody je nutné započítat i další díly včetně těch karosářských. Šplhá se tedy do stovek tisíc korun.

Tajemné Porsche Taycan je novým vládcem Nürburgringu, Teslu překonalo o 17 sekund

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám