Hlavní obsah

Zloději ukradli kola z nové hondy. Dvakrát v jednom týdnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člověk se občas doslechne o tom, že někomu byla ukradena kola z nového auta. Existují také kuriózní případy krádeží kol z několika aut najednou. Nyní však před sebou máme novou Hondu Accord, které někdo ukradl kola dvakrát za jediný týden. Přes posílená bezpečnostní opatření se to stalo Anthonymu Greerovi v americkém státě Maryland, jak informoval web NBCWashington.com.

Foto: Honda

Podobná Honda Accord byla dvakrát v jednom týdnu terčem zlodějů kol (Ilustrační foto)

Článek

Anthony Greer z Adelphi, jednoho z marylandských předměstí Washingtonu D. C., našel svou zbrusu novou Hondu Accord ráno 28. listopadu s ukradenými koly, stojící na cihlách. Podle záběrů z bezpečnostní kamery se to stalo někdy okolo půl čtvrté ráno - zloděj přijel na místo autem, odmontoval kola, naložil je a odjel.

Foto: Honda

Honda Accord 2018

Greer se rozhodl nenechat nic náhodě - na nová kola pořídil bezpečnostní matice a do auta nechal nainstalovat alarm se senzorem náklonu. Přesto tahle Honda přišla o kola záhy podruhé, a to zhruba v pět hodin ráno 5. prosince. A opět v Prince George's County, Greerově domovském okrese.

Zloději se podařilo nějakým způsobem překonat bezpečnostní šrouby kol, kola opět odmontoval a odvezl. Údajně se dokonce spustil alarm, ale ani to zloděje neodradilo. Podle dostupných informací není známo, jestli se jedná o stejného zloděje, nebo jestli má Greer prostě smůlu. To znamená, že se policii zatím nepodařilo nikoho chytit.

Foto: Honda

Honda Accord 2018

Honda Accord je nyní v USA u zlodějů údajně docela populární. Tento model se tam těší velké oblibě zákazníků; aktuálně je to osmé nejprodávanější nové auto na americkém trhu, byť v novější generaci, než je na fotkách a než vlastní Greer. Je tedy pochopitelné, že o něj - a o jeho díly - bude i velký zájem mezi zloději. A kola jsou na rychlou krádež asi nejsnazším cílem.

Zajímalo nás také, jak časté jsou krádeže kol či dalších součástek v České republice. Odpovědí Policie ČR však bylo, že krádeže součástek aut samostatně neeviduje. Přesto víme, že k takovýmto trestným činům u nás dochází - zkraje roku 2016 byla v Lipně nad Vltavou ukradena kola z osmi nových Škod Superb najednou.

Jak se proti krádežím kol bránit? Nejlepší je samozřejmě uzamčená garáž, ale např. ve městě má takový luxus málokdo. Policie doporučuje parkovat na hlídaných parkovištích anebo aspoň na dobře osvětlených místech a investovat do bezpečnostních šroubů či matic.

Reklama

Výběr článků

Načítám