Hlavní obsah

Silniční pirát, který vybrzdil auto smykem přes ruční brzdu, dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Okresní soud v Mostě uložil tříletou podmínku 42letému řidiči, který v říjnu na Mostecku několikrát vybrzdil jiné auto a následně smykem zablokoval celý jízdní pruh tak, že druhý řidič musel prudce strhnout volant. Pachatel se k činu doznal a sám dobrovolně odevzdal řidičský průkaz.

Řidič smykem vybrzdil na Mostecku jiné autoVideo: TV Nova

 
Článek

Obžalovaný Tomáš Vlach byl podle serveru idnes.cz, který o rozsudku informoval, uznán vinným z vydírání se zbraní, kterou mělo být v tomto případě auto. Podle místopředsedkyně okresního soudu Jitky Neterdové dostal šofér tříletý trest vězení s podmíněným odkladem na stejnou zkušební dobu a zákaz řízení na tři roky.

Podle soudu byl muž bezúhonný, přiznal se a svého činu litoval. Sám odevzdal řidičský průkaz. Soud proto uložil spíše výchovný trest. Policie řidiče původně obvinila z obecného ohrožení a hrozilo mu až osm let vězení.

Nikdo se nezranil

Událost se odehrála na konci října mezi Mostem a Bílinou. Na kruhovém objezdu v Bílině nejprve došlo k nedorozumění jiných řidičů a k troubení.

Vlach, kterého se přitom původní událost vůbec netýkala, po ní na přechodu zastavil a vydal se sprostě vynadat řidiči, který musel zastavit za ním.

Pak nasedl do auta a odjel. O chvíli později se pak znovu objevil ve zpětném zrcátku auta, řidiče předjel a zabrzdil. Vyběhl z auta, bouchl do okna vybržděného vozu a ujel. Posádka z něj dostala strach a vytočila linku 158. Než však stačili policisté zasáhnout, silniční pirát opět udeřil. Tentokrát na silnici I/3 mezi Bílinou a Mostem auto několikrát předjel a zabrzdil.

Na závěr však posádku pronásledovaného auta naprosto šokoval. „Přes ruční brzdu tam napříč postavil své vozidlo. Ohrozil můj život i život mé spolujezdkyně a ohrozil i další auta,“ popsal tehdy televizi Nova vybržděný řidič. Během nebezpečných manévrů se naštěstí nikdo nezranil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám