Hlavní obsah

Zapálil si cigaretu a vybouchlo mu auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenovaný řidič ve Velké Británii chtěl ve svém autě kouřit. Zapálil si, a v tom se ozval výbuch. V interiéru auta explodovala směs vzduchu s osvěžovačem, který předtím nastříkal do kabiny.

Foto: Profimedia.cz

Kouření za volantem (Ilustrační foto)

Článek

Kouření škodí zdraví, to je známá věc, ale většinou škodí pomalu. Řidiči v anglickém Halifaxu v sobotu odpoledne ovšem škodilo okamžitě a explozivně, a to doslova. Když si totiž ve svém Seatu Leon chtěl zapálit cigaretu, auto vybouchlo.

Ovšem, samozřejmě, ne jen tak z ničeho nic. Podle BBC, která zprávu přinesla, muž v autě nejdřív použil příliš velké množství osvěžovače vzduchu ve spreji. Tak velké, že aerosol spolu se vzduchem vytvořil výbušnou směs.

Exploze vyrazila všechna okna auta a zohýbala snad všechny panely karoserie. Ale nejen to – poškodila i okna výloh v blízkém okolí. Řidiči se ale jako zázrakem téměř nic nestalo – podle BBC byl lehce zraněný, podle jednoho ze svědků vypadal, že mu nic není.

Samozřejmě, mohlo to dopadnout mnohem hůř. K výbuchu došlo ve stojícím autě, nikoliv v jedoucím, takže nemusel ještě zastavovat obtížně ovladatelné vozidlo. Jedinou starostí ochromeného řidiče bylo vylézt ven.

Reklama

Související články

Dopoledne mu zakázali jízdu, odpoledne boural

Tři hodiny byla v pondělí odpoledne neprůjezdná silnice I/53 v úseku mezi křižovatkami na obce Práče a Bantice kvůli dopravní nehodě čtyř osobních vozidel...

Výběr článků

Načítám