Hlavní obsah

Dopoledne mu zakázali jízdu, odpoledne boural

Právo, mh

Tři hodiny byla v pondělí odpoledne neprůjezdná silnice I/53 v úseku mezi křižovatkami na obce Práče a Bantice kvůli dopravní nehodě čtyř osobních vozidel a jednoho nákladního. Vše se naštěstí obešlo bez vážných zranění, nicméně během vyšetřování vyšlo najevo, že jeden z aktérů nehody neměl na silnici co dělat.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ke kolizi došlo poté, když řidič Škody Octavia z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru. Tam bočně postupně narazil do nákladního auta a dvou osobních, která jela za sebou od Znojma. Octavia dostala smyk a zastavila se napříč vozovky. Potom do ní ještě narazilo další osobní auto, jehož řidič nestihl pro krátkou vzdálenost střetu zabránit. Dechové zkoušky všech řidičů byly negativní a hmotná škoda je zhruba čtvrt milionu korun.

Vyšlo však najevo, že jedenatřicetiletého řidiče Škody Octavia téhož dne dopoledne zastavili a kontrolovali policisté na dálnici D52. Protože nevlastní žádné řidičské oprávnění, zakázali mu pokračovat v další jízdě. Sice slíbil, že si zajistí náhradního řidiče, ale evidentně opět usedl za volant sám. Jakmile policisté na dálnici odjeli řešit další události, vydal se ihned na cestu, která skončila havárií.

„Protiprávním jednáním tohoto muže se budeme dále zabývat,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Reklama

Výběr článků

Načítám