Hlavní obsah

Základní levný elektromobil do roku 2027, plánuje Volkswagen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Volkswagen naznačila, že základní levný model elektromobilu uvede na trh do roku 2027. Šéf značky Volkswagen Thomas Schäfer uvedl, že se firma v nadcházejících týdnech rozhodne, s kterým modelem bude pokračovat.

Foto: Volkswagen

Ilustrační foto

Článek

Na návrzích vozu s pracovním názvem ID.1 v současné době pracují čtyři projektové týmy, uvedl Schäfer na prezentaci skupiny. Z prezentace vyplývá, že vozidlo by mohlo být připraveno do roku 2027.

Společnost plánuje v příštích třech letech uvést na trh 11 nových elektromobilů značky Volkswagen včetně modelu ID.2 ohlášeného na rok 2026 s cenou kolem 25 000 eur (zhruba 690 500 Kč). Ten se bude spolu s příbuznou Škodou a Cuprou vyrábět ve Španělsku a již se ukázal ve formě konceptu ID.2all. Počítá i s modely vyvinutými společně s čínským výrobcem Xpeng pro čínský trh.

Šéf koncernu Volkswagen Oliver Blume ve středu uvedl, že rozhodnutí o základním modelu přibližně za 20 000 eur (zhruba 503 000 Kč) padne ještě letos. „Pracujeme na koncepčním řešení a nevylučujeme v této oblasti partnerství,“ řekl.

Volkswagen ukázal „elektromobil pro každého“. V roce 2025 má stát pod 600 tisíc

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám