Hlavní obsah

Zagato nebyl spokojený s Bentleyem Continental GT

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen málokdo může říct, že je nespokojený s vozem Bentley, a tak si postaví zcela nový. U někoho jsou překážkou peníze, u jiného pak úcta. Karosárna Zagato si však hlavu s něčím takovým neláme.

Článek

Již zítra se otevřou brány ženevského autosalonu a za nimi si budeme moci prohlédnout i poslední studii od slavného designerského střediska Zagato. Jedná se o vlastní vizi modelu Bentley Continetal GT. Aby bylo poznat, že Zagato je tvůrcem, k posledním písmenům bylo přidáno Z.

Dvoutunový kolos v klasické barvě British Racing Green je typickým dílem studia. Pokud chcete poznávat Zagata na první pohled, zaměřte se především na hrany a mohutnost. Italská dílna totiž nevyznává příliš štíhlé vozy a když už něco postaví, pak je to pořádný kus auta. Navíc se stejně jako u GTZ velmi dobře potýká s průsečíky oblin a mnohých ostrých hran.

:. Bentley Continental GTZ

Samozřejmě, že Zagato nemá nikdy žádné bližší specifikace, jako třeba na jakém podvozku je vůz postaven… Takže buď se vám auto líbí nebo ne.

Anketa

Který z vozů se vám líbí víc?
Originální Bentley Continental GT
61,6 %
Nový Bentley Continental GTZ
38,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 837 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Zagato oblékne Maranello pro jediného sběratele

Karosárna Zagato se po svou dlouhou dobu na trhu (od roku 1919) snaží stále přesvědčovat, že je jedna z nejlepších. Je bez debaty, že se jí to daří. Stačí...

Spyker C12 Zagato zatím do výroby nepůjde

Holandská manufaktura na výrobu sportovních vozů Spyker nebude mít zatím další řadu. Tou měl být model C12 Zagato, jehož koncept byl představen na březnovém...

Výběr článků

Načítám