Hlavní obsah

Začátek září bude rušný, kromě škodovky se představí i nový rolls-royce, jeep a peugeot

Zkraje příštího měsíce nás čekají čtyři úplně nová auta, jedna modernizace a jedna nová verze. Většina z toho bude alespoň v některých verzích nějakým způsobem používat k pohybu elektřinu.

Foto: Rolls-Royce

Upoutávka na nový Rolls-Royce Ghost

Článek

Snad jako náhrada za již dávno zrušený pařížský autosalon bude začátek září velmi rušný co do představování nových modelů. Už víme o Škodě Enyaq, která se má odhalit hned 1. září, a Volkswagen se nechal slyšet, že těsně po ní bude následovat i premiéra produkční verze elektro-SUV ID.4.

Volkswagen ID.4 doprovodí Škodu Enyaq, výroba před zářijovou premiérou odstartovala

AutoMoto

K těmto dvěma novinkám se podle posledních informací přidají nejméně tři další automobilky - Rolls-Royce, Jeep a Peugeot.

V případě Peugeotu nás čeká facelift SUV 3008, které je v současné podobě na trhu už od roku 2016. Modernizace by ho měla přiblížit mladším modelům značky, tj. přidat tři vertikální svítící elementy na příď a dost možná i „tesáky”, jako mají modely 208, 2008 a 508. Automobilka slibuje odhalení 1. září.

Foto: Peugeot

Současný Peugeot 3008 ve Vietnamu

Jeep chystá návrat modelu Grand Wagoneer. Ten se vyráběl do roku 1991 a pak se krátce objevil v roce 1993 jako nejluxusnější varianta první generace modelu Grand Cherokee, nazvané ZJ. Odhalení má proběhnout 3. září.

Foto: Jeep

Upoutávka na nový Jeep Grand Wagoneer

Kromě toho automobilka Jeep chystá také elektrifikovanou verzi ikonického Wrangleru, která dostane označení 4xe. Má to být plug-in hybrid se schopností ujet na elektřinu 50 kilometrů. Jeho datum představení zatím není známo, dá se však předpokládat, že Jeep nebude chtít rozmělňovat pozornost publika a tuto novinku do světa nepustí ve stejný den, jako Grand Wagoneer.

Test Jeepu Wrangler Rubicon: V terénu králem

AutoMoto

A konečně, britský Rolls-Royce se chystá odhalit úplně nový Ghost, rovněž 1. září. Slibuje „post-opulentní” přístup k luxusu a mimo mnoha jiného např. jméno modelu a 850 „hvězd”, které se při nastoupení rozsvítí na spolujezdcově straně přístrojové desky.

Rolls-Royce poutá na nový Ghost. Má být uhlazený a minimalistický

AutoMoto

Aby toho v září nebylo málo, ke konci měsíce nás čeká „Den baterií” automobilky Tesla. V tomto případě není známo nic přesného, ale očekává se, že Elon Musk odhalí pokroky ve vývoji článků lithium-iontových baterií, zejména v jejich energetické hustotě. Na twitteru sliboval 400 watthodin na kilogram, tedy o zhruba 50 % více, než nabízí současné baterie ve vozech Tesla.

Reklama

Související články

Škoda poodhalila elektromobil Enyaq

První ryzí elektromobil značky Škoda a zároveň po dlouhé době první auto se zadním pohonem, model Enyaq, se ukázal na oficiální skice. Slibuje elegantnější...

Výběr článků

Načítám