Hlavní obsah

Za jedinou noc ukradli 124 kol z prodávaných aut

Dva lupiči ukradli kola ze tří desítek nových chevroletů přímo na parkovišti prodejny, a ještě při tom byli vybíraví. Podle policie to vypadá na profesionály, neboť vyřadili světla, kamery i alarmy. Způsobená škoda jde do milionů.

Foto: Profimedia.cz

Kola z 31 Chevroletů zmizela během zhruba dvou hodin. (Ilustrační foto)

Článek

Když přišel poslední dubnovou sobotu manažer dealerství Matt Bowers Chevrolet ve Slidellu v Louisianě do práce, čekalo ho nepříjemné překvapení – jednatřicet aut na zadním parkovišti bylo na špalcích a bez kol. Okolo se válely matice a na místě údajně zůstal i jeden zvedák.

Lupiči nebrali jen tak něco. Zaměřovali se na kola o průměru dvaceti a více palců, která jsou pochopitelně dražší. Celková škoda, kterou způsobili, je tedy odhadována na 120 tisíc dolarů, tedy asi 2,77 milionu korun, více než dvojnásobná než v podobném případě ze sklonku loňského roku, kdy zmizela kola z 33 aut.

Zločinci byli dva a podle policie se jim podařilo vyřadit alarmy i kamerový systém, takže není z čeho je identifikovat. Dokonce manipulovali i s osvětlením tak, aby na jejich práci nebylo zvenčí vidět.

Podle webu The Drive má policie k mání jen velmi málo stop, v podstatě jen velmi nepřesný popis dvou mužů, jednoho v červené košili a druhého v černém oblečení s černými botami.

Policie má podezření, že lupiči byli součástí organizované skupiny, která může mít na svědomí podobné činy i v okolních státech – Texasu, Oklahomě a Arkansasu. Matt Bowers, vlastník dealerství, vypsal na zloděje odměnu – 25 tisíc dolarů (576 tisíc korun) vyplatí tomu, kdo poskytne informace vedoucí k zatčení.

Reklama

Výběr článků

Načítám