Hlavní obsah

Z viníka obětí? Atlantský řidič zkřížil cestu motorkáři, sám ale potřeboval odtah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohla to být banální drobná nehoda bez zranění s pár pomačkanými plechy a přetočeným zrcátkem. Místo toho řidič auta potřeboval odtah - a z viníka se rovnou stal i obětí.

Foto: Profimedia.cz

Bylo opravdu nutné dupnout do čelního skla? (Ilustrační foto)

Článek

Stává se bohužel velmi často, že řidič přehlédne motorkáře a zkříží mu cestu – a motorkář, protože nemůže brzdit tak efektivně jako auto, do vozidla z boku narazí. Někdy to skončí velmi špatně, tady to bylo spíš vtipné. Až na to, co následně provedl motorkář.

Video, natáčené z helmy motorkáře v americké Atlantě a zveřejněné v tomto týdnu, začíná být zajímavé zhruba v čase 0:50. V tu chvíli si můžete vpředu všimnout tmavého vozu. V čase 0:53 je jasné, že odbočuje doleva.

Velmi nelegálně, nutno dodat – z úplně pravého pruhu kříží několik dalších pruhů. A v tom nejvíc vlevo jede motorka. Nakolik ji řidič auta viděl, či nikoliv, nemáme zprávy, ale pokud by ji viděl, snad by se do takovéhoto manévru nepustil.

V čase 0:55 to přichází – náraz motorky do boku auta. Událo se to v poměrně nízké rychlosti obou strojů, takže se jezdci nic nestalo – ke konci videa ho slyšíme říkat „I’m OK,” tedy „Jsem v pořádku” – a „jen” skončil na kapotě auta.

Prokopl čelní sklo

Že tuto nehodu zavinil řidič auta, není moc pochyb, takovýmto způsobem odbočovat opravdu neměl. Ale bylo nutné, aby motorkář zcela zbytečně, snad ze zlosti, ze msty – byť byl jistě v ohromném stresu z nehody – prokopl čelní sklo auta?

Navíc, motorkář nejede zas tak rychle a na videu je tmavé auto vidět nejméně 5 vteřin, než dojde k nárazu. A ve videu to nevypadá, že by se pokoušel brzdit. Jestli by mohl nehodu odvrátit zcela, si ovšem netroufáme odhadovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám