Hlavní obsah

Tesla začala nabízet pivo

Americká automobilka Tesla v pátek uvedla svou sadu tří lahví piva plzeňského typu nazvaného Gigabier. K mání je i na oficiálních českých stránkách.

Foto: Tesla

Pivo Tesla Gigabier

Článek

Tesla podruhé vstupuje do světa alkoholických nápojů. GigaBier je pivo plzeňského typu, které se vaří v Německu a prodává se pouze v Evropě.

V návaznosti na Tesla Tequilu se limitovaná edice piva vaří v blízkosti německého závodu Tesly v Berlíně. Vyrábí se za použití vlastního, proprietárního kmene chmele Cyberhops s vůní citrusů, bergamotu a sladkého ovoce.

„Tesla GigaBier je navržen tak, aby připomínal vůz Cybertruck a zároveň ctil 500letou tradici německé výroby piva Reinheitsgebot,“ uvádí společnost na svých webových stránkách a odkazuje tím na divoce tvarovaný pick-up Cybertruck, který se stále nedostal do produkční varianty.

Muskův aprílový žert s teslaquilou se stal skutečností. Po lahvích se jen zaprášilo

AutoMoto

Sada tří lahví je uložena v bezešvém lesklém černém pouzdru s vodoznakem Giga zářícím ve tmě. Lahev obsahuje 330 ml piva a na webu společnosti Tesla se prodávají v balení za nemalých 2 111 korun. Jedná se o limitovanou edici, počet kusů ale kalifornská automobilka neupřesnila.

Kdo si bude balení chtít objednat přímo z oficiálního webu, bude muset bydlet v Rakousku, Belgii, Švýcarsku, České republice, Německu, Dánsku, Španělsku, Finsku, Francii, Spojeném království, Irsku, Itálii, Lucembursku, Nizozemsku, Norsku, Portugalsku nebo Švédsku.

Pivo GigaBier poprvé slíbil Elon Musk v roce 2021, kdy se zúčastnil otevření berlínské Gigafactory.

Tesla vyrobila čtyři miliony aut, poslední milion za uplynulých sedm měsíců

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám