Hlavní obsah

Další dva případy „splašených“ vozů Tesla v Číně skončily vážnými nehodami

Dvě podivné nehody vozů Tesla v Číně, při nichž auta z nějakého důvodu nebrzdila, opět rozdmýchávají debaty. Příčinou ale mohla být chyba či nevolnost řidiče.

Nehoda tesly ve Wen-čouVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Automobilům značky Tesla se až podezřele často stávají nehody, které na první pohled vypadají, že se auto „splašilo“ a jelo vysokou rychlostí, dokud nedošlo k nehodě. Loni v listopadu takto v čínské prefektuře Čchao-čou zahynuli dva lidé. Případ ze 17. února z města Wen-čou v provincii Če-ťiang si rovněž vyžádal oběť na životě.

Záznam z pouličních kamer ukazuje, jak tesla skočila přes most a vysokou rychlostí pokračovala skrz křižovatku, dokud nenarazila do autobusu a zaparkovaného vozu. Podle místní policie prostě řidič jménem Čchien narazil svou teslou do dvou vozidel. Se zraněními byl převezen do nemocnice, zatímco jeho pasažér Čchen zemřel.

Policie nyní vyšetřuje příčiny nehody a automobilka Tesla už vydala prohlášení, že s úřady bude při vyšetřování plně spolupracovat. „Žádáme všechny, aby nevěřili nepotvrzeným informacím a nešířili je,“ cituje automobilku web Teslarati.

Zběsilou jízdu tesly čínským městem nepřežili dva lidé. Natočily ji kamery

Zahraniční

To můžeme vidět jako žádost nepodléhat spekulacím o vážné závadě vozu, která učinila brzdy nepoužitelnými. Většina uzavřených vyšetřování podobných nehod určila jako příčinu chybu řidiče, který například mohl omylem šlápnout na plyn místo na brzdu a následně v panice, že vůz zrychluje, místo aby brzdil, ho držet sešlápnutý. Nelze prozatím vyloučit, že to byla příčina nehody i v tomto případě; brzdová světla ve videu svítit nevidíme.

Nehoda tesly v Tung-kuanuVideo: Newsflare, AP

Minulý týden byl pro Teslu v Číně smolný o to více, že jen den před tragickým incidentem ve Wen-čou došlo k nehodě v Tung-kuanu v provincii Kuang-tung. Video z palubní kamery jiného vozu ukazuje černou teslu stát před křižovatkou „na blikačkách“, následně se vůz mimo záběr rozjede a narazí do autobusu - opět bez brzdění.

Řidiče tesly poté vytáhli ostatní motoristé ven v bezvědomí a uložili ho na chodník, načež byl odvezen do nemocnice. Ani v tomto případě není známa příčina stání vozu ani nehody, zda měl řidič například nějaké zdravotní obtíže.

Tesla zlevňuje auta, odkládá rozšíření šanghajské továrny

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám