Hlavní obsah

Youtuber zkoušel brodicí režim Tesly Cybertruck. Bez problémů to nebylo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brodění hluboké vody Tesla Cybertruck podle videa nepřežila bez drobné elektronické závady. Pohon však záplavu zvládl bez problémů.

Článek

Přebrodit hlubokou vodu může být pro auto nebezpečné, protože se může dostat do motoru a zničit ho. Motory elektromobilů však nic nenasávají, takže u nich – a u baterií – je nutné jen dostatečné utěsnění, aby se do nich zvenčí nedostala voda.

Tesla Cybertruck jakožto terénní elektromobil má navíc jízdní režim pro brodění, který natlakuje baterii, aby bylo zajištěno, že do ní skutečně žádná voda nenateče. Alespoň podle videa amerického youtubera TechRax, který se rozhodl mód pro brodění vyzkoušet. Zapnul ho a vydal se po zaplavené silnici.

Hluboký brod ukazuje, že elektromobily při průjezdu vodou nemají problém

AutoMoto

První dva zaplavené úseky byly poměrně mělké, až ten třetí byl skutečně hluboký – vlna, kterou řidič před vozem vytvořil, sahala nad hranu kapoty v nejvyšším nastavení odpružení vozu. Projel ale bez vážného problému, odnesly to jen plasty ve spodní části auta, které se podařilo přicvaknout zpátky.

Až o několik hodin později youtuber zjistil, že cybertruck prodění neabsolvoval tak úplně bez úhony. Přestala fungovat gumou krytá tlačítka ovládání rolety korby a zadního čela; otvírání samotné však bylo nadále funkční, jak ukázalo použití aplikace v mobilu. A také někde ve voze šplouchala voda. Youtuberovi nezbývá než doufat, že voda vyteče a tlačítka řádně vyschnou a začnou zase fungovat.

Proč nejezdit autem po zaplavené silnici? Zničení motoru není jediná hrozba

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám