Hlavní obsah

Waymo partnerem i pro Volvo. Google se tak může stát velikánem v oblasti autonomního řízení

Novinky, laz

Společnost Waymo vlastněná technologických gigantem, společností Google, uzavírá partnerství s automobilkou Volvo. Švédsko-čínské značce má pomoci s vývojem čtvrtého stupně autonomního řízení. A nejen jí.

Foto: Volvo

Portfolio Volva

Článek

Se svými autonomními prototypy jezdí Google po amerických ulicích v testovacím režimu už pěkně dlouho. Do automobilového průmyslu ale neproráží s vlastními vozy, ale skrze společnost Waymo. Partnerství má Waymo uzavřené s velkými koncerny Fiat Chrysler, Jaguar Land Rover nebo Renault Nissan Mitsubishi.

Zrušte povinnost mít v autě volant, žádají firmy vyvíjející autopiloty

AutoMoto

Nyní se přidává i Volvo, které na asistenční systémy a jejich včasnou implementaci dbá již dlouhé roky. Součástí dohody jsou pochopitelně také přidružené automobilky Lynk & Co a Polestar.

Volvo využije systému Waymo Driver, který je ve vývoji a měl by dosáhnout stupně 4 dle mezinárodní definice SAE. Takový vůz by měl zvládnout složitější dopravní situace a nepotřebuje neustálou interakci řidiče.

Ruce z volantu. Ford představuje další krok k autonomní jízdě

AutoMoto

„Toto klíčové partnerství se skupinou Volvo Car Group nám v následujících letech pomůže vydláždit cestu při vývoji systému Waymo Driver v zahraničí a v rámci vysoce konkurenčního automobilového průmyslu představuje důležitý milník,“ řekl ředitel společnosti Waymo pro automobilový průmysl Adam Frost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám