Hlavní obsah

Výroba aut v Německu roste, na úroveň z doby před pandemií ale stále nedosáhla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroba osobních automobilů v Německu se v letošním roce zvyšuje, nadále však zůstává pod úrovní z doby před pandemií covidu-19. Vyplývá to z údajů německého svazu automobilového průmyslu VDA. V období od ledna do července produkce meziročně vzrostla o 31 procent na 2,5 milionu vozů. Byla však o 11 procent nižší ve srovnání s první polovinou roku 2019, píše VDA.

Foto: BMW

Výroba aktuálního BMW řady 7 (ilustrační foto)

Článek

V samotném červenci se výroba osobních aut v Německu podle údajů VDA meziročně zvýšila o 20 procent na 300 300 vozů. Zveřejněné údaje mnichovského ekonomického institutu Ifo nicméně ukázaly, že nálada v německém automobilovém průmyslu se v červenci zhoršila v důsledku nižšího objemu zakázek. Index nálady klesl na 23,6 bodu z červnových 27,1 bodu.

„Zakázky výrobců automobilů a jejich dodavatelů nyní oslabují,“ uvedla Anita Wölflová z institutu Ifo. „Vzhledem k přetrvávající nejistotě na světových trzích zůstávají také očekávání automobilového průmyslu pro příští měsíce na nízké úrovni,“ dodala. Index Ifo hodnotící zakázky výrobců automobilů se v červenci propadl na 19,5 bodu z červnových 56,5 bodu.

Svaz VDA také zveřejnil některé podrobnější údaje o vývoji výroby osobních aut v Německu v letošním prvním pololetí. Produkce elektromobilů se podle těchto údajů meziročně zvýšila o 93 procent na 672 900 vozů.

Lamborghini chce poprvé vyrobit přes 10 tisíc aut za rok

AutoMoto

Volkswagen si zaregistroval nové logo GTI, poslední písmeno nahradil blesk

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám