Hlavní obsah

Výměna kol v úplné tmě? Týmu Red Bull zabrala pouze 2,84 sekundy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci Formule 1 jistě dobře vědí, že během zastávek v boxech se počítá každá setina. Absolutní rekord drží tým McLaren, který v Kataru zvládl vyměnit kola na stroji Lando Norrise za rovných 1,8 sekundy. Nyní se však s působivým kouskem pochlubil i tým techniků ze stáje Oracle Red Bull Racing.

Foto: Red Bull Racing

Tým mechaniků Red Bull zvládl výměnu kol v úplné tmě v čase 2,84 sekundy.

Článek

Ti už v minulosti předvedl Pit Stop v ulicích Londýna i na palubě letadla, kde byla nulová gravitace. Tentokrát se ale rozhodli posunout laťku ještě výš. Výměnu kol na monopostu RB14 se totiž rozhodli podniknout zcela potmě.

Pokusu předcházel nácvik, kdy mechanici měnili kola s neprůhlednými ochrannými helmami. Po několika pokusech, během kterých se dostali na čas 4,93, ale došlo ke zhasnutí všech světel a jelo se naostro.

Pouze operátoři zvedáků a řidič měli kvůli bezpečnosti helmu s brýlemi nočního vidění, osmičlenný tým mechaniků ale pracoval poslepu. Díky nespočtu opakování a pravidelnému tréninku však bylo jasně vidět, že stále dobře vědí, co a jak mají dělat.

Časy se jim dařilo neustále zlepšovat, až se nakonec dostali na hodnotu 2,84 sekundy. Jak přitom zaznělo ve videu, za tyhle časy by mohly být rády i některé týmy přímo v šampionátu. Výsledek navíc překvapil mnohé členy týmu, včetně jezdce Maxe Verstappena.

Cadillac je o krok blíže formuli 1, mateřský koncern GM byl schválen jako dodavatel motorů

AutoMoto

Formule 1 nikdy nebude elektrická, řekl šéf seriálu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám