Hlavní obsah

Vrchol automobilového luxusu prošel modernizací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rolls-Royce Phantom dostal v půlce životního cyklu současné generace lehký facelift, který se zaměřuje hlavně na detaily.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Series II.

Článek

Zatímco předchozí, sedmá generace phantomu dostala v roce 2012 modernizaci tradičně označenou jako „Series II” velmi výraznou, se zcela přepracovanou přídí a palubním systémem, osmé vydání vyráběné od roku 2017 má nyní svůj facelift velice decentní.

Nová je leštěná vodorovná linka mezi denními světly přímo nad maskou chladiče v tradičním pojetí antického Pantheonu. Jemné úpravy se dotkly také mřížky chladiče, díky čemuž mají být logo RR i soška Spirit of Ecstasy při čelním pohledu nápadnější. Samotná mřížka je nyní podsvětlená, podobně jako u menšího ghostu.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Series II.

V noci mají překvapit také inovované přední světlomety, které získaly zdobení laserem vyřezanými otvory, které připomínají hvězdnou oblohu, a vizuálně navazují na podobně řešené stropní obložení uvnitř.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Series II.

Karoserie samozřejmě zůstává shodná. Při pohledu z boku si phantom zachovává typické proporce s krátkým předním převisem, dlouhým rozvorem náprav a mohutným sloupkem C, který cestujícím vzadu poskytuje kýžené soukromí.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Series II.

K dispozici jsou nové disky kol z nerezové oceli s vyfrézovanými trojúhelníkovými fazetami a zvýrazněným tříprostorovým efektem, a to jak v plně nebo jen částečně leštěném provedení. Alternativou jsou plné disky, jejichž vzor připomíná vozy Rolls-Royce z 20. let.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Series II.

Údajně na přání majitelů přibyla poptávaná možnost objednat tmavý chromovaný rámeček masky chladiče a černé prvky na kapotě, rámu čelního skla a bočních ozdobných lištách.

Test Rolls-Royce Phantom: Opravdový vrchol

Testy

Interiér zůstává prakticky nezměněn, pouze věnec volantu má nyní lehce větší průměr, podle automobilky má poskytovat při jízdě jistější pocit a více bezprostřední kontakt.

Premiéru má systém Rolls-Royce Connected. Díky němu může majitel například poslat do vozu cílovou adresu z aplikace Whispers, která je vyhrazena pouze majitelům.

Phantom Platino jako demonstrace možného

Při příležitosti premiéry zmodernizovaného phantomu a jako ukázku možností programu Bespoke vytvořila značka Rolls-Royce vůz Phantom Platino, pojmenovaný po platině, jednom z nejvzácnějších kovů s typicky stříbro-bílým povrchem.

Zkoumá hlavně nové materiály uvnitř. Na předních sedadlech je jemná kůže, zatímco zadní místa jsou čalouněna látkou. Odstínované provedení vzniklo volbou dvou odlišných tkanin.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Series II. Platino

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Series II. Platino

Jedna pochází z italské krejčovské dílny a vyniká odolným, a přitom luxusním vzhledem, druhá je na bázi bambusových vláken, která mají materiálu dodat lesklou povrchovou úpravu. Oba materiály přitom připomínají tvar sošky Spirit of Ecstasy.

„Každou sebemenší změnu, kterou jsme u nového modelu Phantom Series II zavedli, jsme také pečlivě zvážili a důkladně zrealizovali. Jak řekl Sir Henry Royce: ,Maličkosti tvoří dokonalost, ale dokonalost není maličkost‘,“ uvedl Torsten Müller-Ötvös, generální ředitel Rolls-Royce Motor Cars.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám