Hlavní obsah

Volvo chystá elektrický minivan na základech odvážně tvarovaného čínského vozu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volvo připravuje plně elektrický minivan pro Čínu, který bude zřejmě v rámci spolupráce uvnitř koncernu Geely založen na vozu Zeekr 009. S odvoláním na zdroje uvnitř firmy to uvádí web Car News China.

Článek

Blížící se uvedení nového modelu, který je svým segmentem pro Volvo nezvyklou součástí portfolia, bylo odhaleno na snímku prezentace, kterou nedávno prezident čínské divize Volva připravil pro vybrané členy médií.

Snímek ukázal, že Volvo v roce 2023 uvede v Číně na trh šest vozů, konkrétně XC40, C40, EX90, špičkovou variantu EX90 Excellent, nejmenované SUV a právě minivan či MPV, chcete-li. Car News China uvádí, že nové Volvo bude založeno na vozu Zeekr 009. Volvo i Zeekr jsou ve vlastnictví Geely Group a sdílení dílů mezi těmito dvěma modely pomůže výrazně snížit náklady.

Foto: Geely

Platforma Geely SEA-M

Základem modelu 009 je platforma Geely SEA, která využívá dvojici elektromotorů, pohon všech kol a poskytuje až 536 koní. S jistotou však lze říci, že exteriér i interiér Zeekru 009 projde významnými změnami.

Čínská média naznačují, že MPV bude představeno jako koncept ve třetím čtvrtletí tohoto roku a poté bude ve čtvrtém čtvrtletí uvedeno na trh v produkčním provedení.

Do Evropy míří další čínská automobilka. Zeekr nabízí jen elektromobily

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám