Hlavní obsah

Volkswagen zavírá čínskou výrobu manuálních převodovek

Továrna na výrobu manuálních převodovek v Šanghaji, kterou vlastní společný podnik Volkswagenu a čínské automobilky SAIC Motor, bude v březnu příštího roku uzavřena. S odvoláním na oznámení německého koncernu o tom informovala agentura Reuters. Podnik změnu zaměstnancům oznámil tento týden v dopise, který zveřejnila místní média. Čínští zákazníci dávají přednost vozům s automatickou převodovkou.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rozhodnutí padlo už před několika lety, uvedl mluvčí Volkswagenu. Dodal, že výroba vozů s manuální převodovkou ve společném podniku klesla z 500 000 na přibližně 50 000 kusů ročně.

„Poptávka zákazníků a s ní i naše výroba a počet zaměstnanců už několik let trvale klesají. Akcionáři se sešli s představenstvem a rozhodli o pozastavení výroby,“ uvádí se v dopise adresovaném zaměstnancům šanghajské továrny. Ukončení provozu se týká 250 lidí, kterým společnost nabídne jinou práci, řekl mluvčí.

Kancelářská židle od Volkswagenu má více funkcí než kdejaké auto

AutoMoto

Společný podnik Volkswagenu s čínskou automobilkou FAW ve městě Čchang-čchun, středisku čínského automobilového průmyslu na severovýchodě země, bude manuální převodovky vyrábět dále, i když jeho produkce v posledních letech také klesá.

Německá automobilka je největším zahraničním výrobcem automobilů v Číně, ale bojuje s konkurencí domácích výrobců elektromobilů. Jejím cílem je letos zdvojnásobit prodeje oproti loňským 70 000 kusům, což je stále daleko za konkurencí, jako je automobilka BYD, která jen v říjnu prodala téměř 220 000 elektromobilů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám