Hlavní obsah

Volkswagen zaplatí zaměstnancům v Rusku, aby dali výpověď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba dvě stovky zaměstnanců Volkswagenu v ruském Nižním Novgorodě dostalo nabídku půlročního odstupného, aby své zaměstnání opustili. Automobilka jim nabízí také placení zdravotního pojištění do konce letošního roku.

Foto: Volkswagen

Výrobní závod Volkswagenu ve Cvikově (Ilustrační foto)

Článek

Po ruské invazi na Ukrajinu se spousta automobilových výrobců z ruského trhu stáhla či aspoň zastavila výrobu. Volkswagen samozřejmě není výjimkou - své továrny v Kaluze a Nižním Novgorodě zastavil krátce po invazi.

Zhruba dvěma stovkám zaměstnanců v té druhé jmenované automobilka nyní nabízí odstupné ve výši šesti měsíčních mezd a placení zdravotního pojištění do konce letošního roku, když dobrovolně firmu opustí do 17. června. S odkazem na potvrzení od automobilky to píše agentura Reuters.

PŘEHLEDNĚ: Firmy, které se zbavují všech svých aktiv v Rusku

Ekonomika

Novgorodskou továrnu automobilka sama nevlastní, fabrika patří ruské skupině GAZ, vyrábějící stejnojmenné automobily a řadu dalších vozidel či komponent pod jinými značkami. Volkswagen tam vyrábí některé své modely.

Továrny v Kaluze, kterou Volkswagen přímo vlastní a zaměstnává v ní zhruba 4200 lidí, se takováto nabídka patrně netýká.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám