Hlavní obsah

Volkswagen začíná odhalovat elektro-SUV ID.4, ukázal interiér

Novinky, Marek Bednář

Veganské čalounění sedaček, které jsou umístěny výš, jako v „typickém SUV” - tak Volkswagen popisuje interiér chystaného elektromobilu ID.4. Dominantní prvky jsou známé z menšího ID.3, avšak interiér není jak přes kopírák.

Foto: Volkswagen

Interiér Volkswagenu ID.4

Článek

Po premiéře i prvních jízdách s hatchbackem ID.3 by jeden nečekal velké překvapení v interiéru SUV s ním technicky spřízněného, a dle obrázků, které automobilka Volkswagen zveřejnila, by měl pravdu. Dominantní prvky interiéru, jako volant, přístrojový štít s voličem převodovky a centrální displej, zůstávají stejné.

Foto: Volkswagen

Interiér Volkswagenu ID.4

Rozdíly tu přece jen jsou, a to ve tvarování masy palubní desky pod ovládacími prvky. Odlišný je také středový tunel s držáky nápojů a uzavíratelné schránky za nimi, naopak zůstávají neobvyklé ovladače oken s přepínáním mezi předními a zadními dveřmi, a také ikonky pauzy a přehrávání na pedálech brzdy a plynu.

Foto: Volkswagen

Pro srovnání, toto je interiér Volkswagenu ID.3

Za designem interiéru stojí Klaus Zyciora, někdejší šéfdesignér značky Volkswagen a současná hlava designu celého koncernu VW. „ID.4 přináší do své třídy nové vnímání prostoru díky naší nové modulární platformě MEB pro vozy s elektrickým pohonem,” cituje ho tisková zpráva automobilky.

Foto: Volkswagen

Interiér Volkswagenu ID.4

Volkswagen pod heslem „Typické SUV” dále píše o vyšší poloze sedačky a velkých dveřích, které dohromady usnadňují nastupování. Dozvídáme se i objem kufru v základní konfiguraci - 543 litrů, o zhruba 150 více ve srovnání s hatchbackem ID.3.

První jízda Volkswagenem ID.3: Budoucnost není temná

AutoMoto

ID.4 bude na trh uvedeno ve verzi nazvané 1st Max, v níž nabídne sedadla s certifikací AGR (Aktion Gesunder Rücken, česky Akce zdravá záda). Jejich čalounění je automobilkou označeno za veganské - je tvořeno umělou kůží a mikrovláknem ArtVelours, které je z 20 % tvořeno recyklovanými PET lahvemi.

Foto: Volkswagen

Interiér Volkswagenu ID.4

Kompletní představení vozu nás čeká někdy v průběhu září tohoto roku. Kdy přesně, automobilka zatím nezveřejnila. Dosud vůz kromě skic ukázala sice s odhalenými detaily, ale v maskovací fólii.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.4 se zvenčí prozatím ukázal jen takto, v maskovací fólii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám